Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

PORR primește 76 de milioane de lei pentru reabilitarea unui nou drum din Timiș, care va lega Vama Jimbolia de Nădlac, prin A1

Filiala locală a austriecilor de la PORR va primi 76 de milioane de lei pentru a reabilita zeci de kilometri dintr-un drum județean din Timiș, care va oferi locuitorilor din partea de vest a județului acces mai bun, fie spre Timișoara, fie spre autostrada A1, iar de aici spre vestul Europei, respectiv spre restul țării. Prin folosirea rețelei de drumui existente, noua investiție va oferi și o legătură directă între Vama Jimbolia, de la granița cu Serbia, respectiv Vama Nădlac, spre Ungaria.

În valoare de 76 de milioane de lei, proiectul ar urma să fie finalizat până în luna septembrie a anului viitor.

Acest proiect de finanțare este implementat în urma contractului încheiat de Ministerul Dezvoltării Regionale, ăn calitate de aut oritate de management, și ADR Vest, în calitate de org intermediar, și județul Timiș în calitate de beneficiar. Contractul a fost semnat în 5 martie. Amplasamentul proiectului este în județul Timiș, între comunele Cărpiniș, Biled, Satchinez, Variaș și continuă mai apoi în județul Arad, spre nodul de conexiune din sudul orașului Pecica. Se dorește prin acest proiect de a lega vama Jimbolia și vama Nădlac, folosind drumurile naționale și județene existente sau pe care le vom realiza prin acest proiect, pentru a facilita accesul către autostradă și spre Europa pentru traficul de marfă și persoane din toată partea de vest a județului Timiș, care nu vor mai fi nevoit să tranziteze Timișoara sau centura pentru a ajunge la autostradă. Acest proiect este extrem de important pentru noi, este în lungime de 57 de kilometri pentru noi, dar necesar pentru modernizare circa 30 de kilometri. Valoarea proiectului este de 76 milioane de lei, cu TVA, din care 75,8 milioane cheltuieli eligibile. Contribuția proprie, care revine CJT, este de 1,5 milioane de lei, cofinanțarea de la bugetul național este de 9,5 milioane, iar restul este diferența nerambursabilă. Termenul până la care acest proiect trebuie finalizat este 30 septembrie 2022. sper ca până atunci, dar sper și ca lucrurile să evolueze chiar mai bine decât atât, să avem acest proiect foarte important finalizat. Firma care a câștigat licirația, PORR, este o firmă serioasă, care are o experiență vastă. Doresc constructorului succes, să nu aibă surprize și să ne bucurăm cât mai repede de efectele acestui drum”, a anunțat Alin Nica, președintele CJ Timiș.

Și reprezentantul constructorului a anunțat că speră la o finalizare mai rapidă a investiției, cu atât mai mult cu cât nu este o lucrare care să pună mari probleme

”Este o lucrare care ne reprezintă. Termenul de execuție contractuală este de 24 de luni. Urmează predarea amplasamentului și lansarea ordinului de începere a lucrărilor, din acel moment ne vom mobiliza cu echipele în teren. Este un proiect de execuție, nu văd nicio problemă legat de implementarea acestui proiect. Ne vom da silința să scurtăm termenul de execuție”, a declarat și reprezentantul PORR, Emanuel Reitmeier.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELITE ÎN BUSINESS. Top 20 companii românești din Județul Timiș

Articolul următor

Nouă milioane de euro pentru Buziaș. Va fi reabilitată cea mai lungă colonadă din lemn din Europa

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share