Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nouă milioane de euro pentru Buziaș. Va fi reabilitată cea mai lungă colonadă din lemn din Europa

Aproape cinci milioane de euro va primi primăria din Buziaș, Timiș, pentru reabilitarea celebrului parc din stațiunea balneară, respectiv patru milioane pentru refacerea a 14 străzi și a școlii din localitate. Parcul localității are cea mai lungă colonadă din lemn din Europa și a fost construită de împăratul Franz Josef pentru împărăteasa Sissy.

Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii pentru turismul balnear în Buziaş”, este în valoare de 4,86 de milioane de euro, majoritatea fonduri europene nerambursabile, 2% reprezintă cofinanțarea Primăriei Buziaș. Va avea loc refacerea parcului de 30 de hectare și drumurile adiacente. Se vor face alei din dale, locuri de joacă pentru copii, mobilier urban, piste de biciclete, alei pentru alergat, teren de tenis de câmp, toalete ecologice, iluminat nou şi multe altele. De asemenea prin acest proiect vor fi refăcute nu doar drumurile din parc, ci şi cele din zonă. În total e vorba de peste trei kilometri.

Parcul din Buziaș conține mai multe specii rare de copaci, iar principalul său punct de atracție este colonada din lemn, cea mai lungă din Europa, depășindu-le pe cele mult mai celebre de la Karlovy Vary și Baden-Baden. Construcția ei a început în 1875, la comanda împăratului Franz Joseph, pentru plimbările soției sale Elisabeta de Bavaria (împărăteasa Sissi), care venea destul de des la Buziaș. Lucrările la parc vor demara în luna aprilie şi vor fi executate de firma Rogera Prest.

Un alt proiect pe bani europeni care va fi implementat la Buziaș în perioada imediat următoare este refacerea a 14 străzi din oraş plus reabilitarea şi dotarea “Școlii mici” din oraş cu clasele V-VIII. Pe partea de străzi se vor reface şi aleile, rigolele şi podeţele. La şcoală se va face şi o mică sală de sport. Acest proiect, străzi plus şcoală, este în valoare de patru milioane de euro. Licitaţia pentru partea de străzi a fost câştigată de Group DCM.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PORR primește 76 de milioane de lei pentru reabilitarea unui nou drum din Timiș, care va lega Vama Jimbolia de Nădlac, prin A1

Articolul următor

TB 100: Elis Pavaje aduce confortul în curți și spații publice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță că Gaël Hili a fost numit Președinte și CEO de către Consiliul de Administrație începând cu 1 octombrie 2024. Hili se va alătura echipei de management din cadrul grupului Syngenta și își va desfășura activitatea în Tel Aviv.
Citeste mai mult

Președinte nou la ADAMA: Gaël Hili

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, a anunțat că Gaël Hili este numit de…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share