Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TB 100: Elis Pavaje aduce confortul în curți și spații publice

Dacă ați ajuns în unele dintre cele mai vizitate locuri din Craiova, Sibiu, Cluj-Napoca, Alba Iulia sau Sebeș, există șanse mari să fi observat, pășit sau chiar apreciat anumite lucrări de amenajare despre care e posibil să nu știți că au fost realizate de Elis Pavaje. Infrastructură rutieră, alei pietonale sau amenajări de parcuri și spații verzi – proiectele realizate de companie aduc „o pată de culoare” orașelor în care sunt realizate. Dar nu numai pentru astfel de lucrări este cunoscută Elis Pavaje.

Elis Pavaje a fost fondată în anul 1991 ca o mică afacere de familie, cu o producție de doar 6 mp/zi, realizată pe un utilaj artizanal. Astăzi, Elis Pavaje reprezintă o echipă formată din 500 de angajați care asigură o producție de peste 16.000 mp/zi în patru unități de producție.

Cu 30 de ani în urmă activitatea companiei a început cu producerea pavelelor  vibropresate din beton. Pe parcursul anilor cerințele din piață au determinat dezvoltarea și extinderea serviciilor. Astfel, în prezent gama de produse oferită de Elis Pavaje cuprinde: dale, pavele, borduri, rigole, blocheți, bolțari din beton, blocuri modulare pentru garduri, kituri de mobilier realizat din pavele pentru grădină: bănci, jardiniere, focare. Acestea sunt accesibile oricărui client din țară, prin intermediul unei rețele de peste 150 de distribuitori, iar pentru proiecte de amploare Elis Pavaje asigură direct transportul și descărcarea produselor.

De câțiva ani, compania produce și elemente de canalizare și tuburi din beton. Produsele din această gamă sunt destinate rețelelor de canalizare subterane gravitaționale și fără presiune (sub 0,2 Mpa). Ele sunt recomandate pentru colectarea apelor care nu conțin materiale corozive ce atacă betonul sau garniturile de etanșare din cauciuc”.

Odată cu achiziționarea fabricii de la Almașu Mare, în 2019 în portofoliul Elis Pavaje a intrat și piatra cubică din andezit. Produsele sunt disponibile pe mai multe dimensiuni,  în varianta cu fețe splitate, antichizate sau cu fețe tăiate și flamate.

În ceea ce privește blocheții, aceștia sunt folosiți pentru realizarea zidurilor de sprijin în aplicații industriale, autostrăzi și drumuri, aplicații hidrotehnice (cheiuri, poduri, canale, baraje). Blocheții sunt realizați din beton de înaltă rezistență, cu absorbție scăzută de apă, pentru structuri cu o durată mare de viață. Elis Pavaje deține licența Keystone (SUA) pentru producția de blocheți.

Elis Pavaje deține experiență pentru a prelua proiectele complexe de amenajare exterioară, în regim de antrepriză generală. Oricât de fantezist, amplu sau complicat, proiectul va fi realizat complet, de la idee și până la detaliile finale.

Cele mai multe proiecte preluate de departamentul de execuție al Elis Pavaje sunt din zona amenajărilor complexe: spații urbanistice, centre comerciale sau platforme industriale. Compania are o vastă experiență în domeniul serviciilor de montaj, astfel încât este dificil de menționat vreun tip de proiect care să nu poată fi realizat în regim propriu sau cu colaboratori.

Dintre proiectele de amenajare exterioară realizate de Elis Pavaje în ultimii ani pot fi menționate amenajarea stadionului „Ion Oblemenco” din Craiova, Piața Habermann din Sibiu, Complexul Scala Center din Cluj-Napoca, Parcul Unirii din Alba Iulia sau Parcul Tineretului din Sebeș.

Elis Pavaje, în cifre:

  • Ani de experiență: 30
  • Număr echipe montaj: 30
  • Număr ingineri constructori: 16
  • Număr ingineri topografi: 6
  • Fabrici: 4
  • Cel mai mare showroom de pavele și produse din beton vibropresat: 5.000 mp
  • Valoare lucrări realizate (2016-2020): peste 55 milioane de euro
  • Capacitatea de producție a prefabricatelor din beton: 16.000 mp/zi
  • Produse noi lansate în 2021: 16 modele de pavele, garduri, palisade și alte produse
  • Aplicație desktop pentru simulare a pavajului.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Nouă milioane de euro pentru Buziaș. Va fi reabilitată cea mai lungă colonadă din lemn din Europa

Articolul următor

Lagardère Travel Retail deschide cea mai mare cafenea sub brandul So!Coffee în Aeroportul Internațional Avram Iancu – Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Ne dorim să fim punctul de contact pentru toți cei care vor să facă transformarea digitală – care este un drum lung și dificil, dar și să găsim cele mai bune servicii pentru a facilita acest proces”, a rezumat coordonatorul The European Digital Innovation Hub in Transilvania (TEDIHT), Bianca Muntean, manager al Transilvania IT Cluster (TITC).
Citeste mai mult

“Bursa digitală” a Clujului

Mai multe entități și furnizori IT&C și-au pus în gând să ridice nivelul de digitalizare a IMM-urilor din…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share