Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Au început pregătirile tehnice pentru autostrada Ploiești – Brașov

Ministrul Transporturilor a anunțat că pe 11 martie au început pregătirile tehnice pentru autostrada Ploiești-Brașov. În acest sens, la sediul CNAIR a avut loc prima întâlnire cu proiectantul.

„Această autostradă trebuie pregătită fără cusur din punct de vedere al documentației tehnice și studiilor de teren. Nu ne mai permitem întârzieri”, a precizat ministrul.

Potrivit lui Cătălin Drulă, viitoarea autostradă se dorește a fi una cu „soluții moderne”, „cu tuneluri (Bușteni+Sinaia), soluții prietenoase cu turismul și mediul”.

„Conform contractului, una dintre primele etape este pregătirea studiilor de trafic: modelarea traficului, a fluxurilor de circulație, prognoza de trafic și finalizarea acestui capitol”, a mai transmis Drulă.

Șeful de la Transporturi a precizat că în paralel se desfășoară studiul alternativelor de traseu cu schițe, sisteme rutiere proiectate, scurgerea apelor și identificarea constrângerilor de pe fiecare opțiune. După o etapă de consultare publică se va aproba traseul final.

„Pe sectoarele critice, unde – știm cu toții – traficul este infernal (centurile de la Comarnic și Bușteni) și pe Ploiești – Comarnic, am cerut proiectantului din nou ca documentația să fie livrată în avans”, a subliniat ministrul.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

TB 100. Carieră de bancher: Patrițiu Abrudan, 25 de ani în Banca Transilvania

Articolul următor

Adaconi - Universul nuanțat al papetăriei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share