Investitii Ultimele stiri

Firmele din Regiunea Vest, dezavantajate la ajutorul de stat

Producătorii de materiale de construcții, companiile de reciclare, procesatorii de carne, clinicile medicale vor beneficia până la 50% finanțare nerambursabilă prin intermediul unei scheme de ajutor de stat ce susține investițiile.

Program de finanțare l a fost extins până la 31 decembrie 2023, iar investițiile se pot implementa până la sfârșitul lui 2028. În ciuda unui an dificil, marcat de criza Covid, ce a afectat majoritatea industriilor, construcțiilore au înregistrat o creștere de 20% în primele 10 luni din 2020, estimările specialiștilor fiind că se va menține pe un trend ascendent și în acest an.

“Vedem un apetit foarte ridicat pentru finanțare în special din partea companiilor specializate în producția de beton, mixturi asfaltice, agregate sau prefabricate. Companiile își gestionează în 2021 mult mai atent resursele, analizând opțiunile de finanțare prin fonduri europene sau ajutoare de stat”, a declarat Roxana Mircea, partener în cadrul REI Finance Advisors, companie de consultanță specializate în atragerea de finanțări nerambursabile.

Achizițiile pot fi demarate după ce s-a depus planul de afaceri la minister și s-a derulat procedura de achiziție. Nu este nevoie să se aștepte emiterea acordului încă 3-4 luni. Schema acordă 10% finanțare nerambursabilă pentru proiectele implementate în București, 35% – Ilfov și Vest (județele Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș) și 50% finanțare nerambursabilă în restul județelor țării.

Eligibile pentru finanțare sunt atât start-up-uri, deținute de acționari care nu mai sunt implicați în alte companii ce activează în același domeniu, IMM sau companii mari, cu mii de angajați. Condiția este ca aplicanții să fi înregistrat profit în cel puțin unul din ultimii trei ani de activitate.

Pe lista cheltuielilor eligibile se numără investițiile noi, construirea de clădiri de la 0, extinderea clădirilor existente sau achiziții de echipamente care să conducă la diversificarea produselor societății, creșterea capacității sau schimbarea fluxului tehnologic. Nu este posibilă renovarea de clădiri sau achiziția de clădiri existente.

“Pentru un grant de 600.000 de euro, dacă proiectul nu prespune construcții și nu implică taxe la bugetul local, societatea trebuie să creeze 30 de noi locuri de muncă la un salariu brut de 3.500 de lei sau să raporteze plata de impozit pe profit de 600.000 euro în cinci ani; perioada se poate prelungi la șapte ani în cazul în care nu se reușește plata taxelor, în contextul pandemiei”, a mai precizat Roxana Mircea.

Related posts

Noi proiecte Smart City Alba Iulia: Fotografii pentru turişti, monitorizarea radonului, servicii de sănătate, robotică

Stefana Muresan

Bani europeni pentru transformarea stațiunii Geoagiu Băi

redactia

George Copos investește încă șase milioane de euro în Poiana Brașov

Stefana Muresan

Producătorii de mobilier au birou de cercetare în Baia Mare

Nora Dumitrescu

Tehnoconsult va pune în siguranță depozitul ecologic al Maramureșului

Nora Dumitrescu

Cum s-a mobilizat comunitatea din Mediaș pentru a susține spitalul din localitate

Papuc Irina

Solaris va livra autobuze electrice la Sighet

Nora Dumitrescu

Mobila de lux produsă în Sălaj vrea să se impună în București

Nora Dumitrescu

Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale, donație de 500.000 de lei pentru dotarea secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Brașov 

Papuc Irina

România – Marea Britanie, post-Brexit. Radu Oprea: Oportunităţi şi perspective de cooperare

redactia

Jale pentru turismul românesc în luna aprilie: -98,1% la cazări față de aprilie 2019

Ion Surdu

Eldi reinventează reţeta bunului gust

Stefana Muresan

Se apropie de final prima fază din Drumul Bistriței

Nora Dumitrescu

București, capitala europeană a frumuseții și a modei pentru 3 zile!

Ligia Voro

Tinerii defavorizați din Ardeal, finanțați de petroliști să ajungă șoferi

Nora Dumitrescu

Probe tehnologice pentru producerea Favipiravir în România

Nora Dumitrescu

Asociația Distribuitorilor și Retailerilor Farmaceutici din România: Suntem pregătiți să asigurăm necesarul de măști și materiale de protecție pentru populație după 15 mai

Papuc Irina

Peste 50 de milioane de euro pentru tramvaie noi și modernizarea străzii Calea Bogdăneștilor – Timișoara

Ligia Voro

Elis Pavaje aduce confortul în curți și spații publice

Nicolae Pop

AFI Brașov Mall începe construcția cu 80% din spații deja alocate

Ionut Oprea

Șase localități din Transilvania și Banat vor avea legături cu autostrăzile A1 și A3. Lucrările, planificate pentru 2021

Ion Surdu

Go StarTech – provocarea lansată start-up-urilor tech de către GoTech World și Telekom Romania

Ligia Voro

Contract de peste 6 milioane de lei atribuit Elis Pavaje pentru reamenajarea Parcului din Sebeș

redactia

Avionul de lux al omului de afaceri Ioan Niculae, scos la vânzare de Banca Transilvania la un preţ de pornire de 5,17 milioane de dolari

Stefana Muresan

Leave a Comment