Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Italienii de la Todini Construzioni Generali pot începe lucrările la drumul expres Timișoara – A1

Direcția de Drumuri și Poduri Timișoara a predat către constructor amplasamentul pe care va fi realizat noul drum expres de legătură dintre DN 69 și autostrada A1. Acesta va oferi o nouă posibilitate, directă, de legătură a Timișoarei cu autostrada, de la bifurcația spre Sânandrei spre un nou nod rutier, la intersecția cu A1.

Ordinul de începere a lucrărilor a fost dat în 1 martie 2021, iar marți, 9 martie, a avut loc predarea amplasamentului și a bornelor de reper către firma care va realiza lucrarea. Contractul de proiectare și execuție a drumului de legătură Autostrada A1 Arad – Timișoara – DN 69 a fost câștigat de cei de la Todini Costruzioni Generali S.p.A. Predarea s-a făcut de către beneficiar, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin DRDP Timişoara.

Durata contractului este de 24 de luni, din care 6 luni este perioada de proiectare și 18 luni – perioada de execuție a lucrărilor.

Traseul drumului de legătură începe cu circa 300 m înaintea intersecției existente, dintre drumurile DJ 692 și E671 (DN 69), aici se va amenaja un nod rutier și se va continua pe direcția Nord-Est, spre Autostrada A1. Traseul va avea o lungime de circa 10 km.

Acest proiect de investiție al CNAIR s-a derulat extrem de rapid, la jumătatea anului trecut, în august, se lansa licitația, la care s-a depus o singură ofertă, iar după analizarea documentației, această ofertă a fost acceptată. La începutul lunii ianuarie aceasta era anunțată, iar acum la doar trei luni, a și fost predat amplasamentul.

Contractul a fost câștigat de o societate italiană, Todini Construzioni Generali. Aceasta a fost înfiinţată în anii 50, fiind deţinută în prezent de Prime System KZ, o companie din Kazakhstan care, la rândul ei, aparţine chinezilor de la Zhol Zhondeushi group.  Todini Costruzioni Generali SPA a fost o filială a Salini Impregilo cedată kazahilor în 2016, pentru 50 de milioane de euro.

Conform paginii oficiale a italienilor, aceştia au o serie de lucrări efectuate în Algeria, în Balcanii de Est, dar şi alte proiecte în Belarus, Federaţia Rusă, Moldova sau Bulgaria.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

PORR Construct primește 18 milioane de euro pentru reabilitarea totală a bulevardului spre cea mai importantă zonă industrială din Timișoara

Articolul următor

Autonet reia lucrările la centrul de distribuție de lângă Turda

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share