Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat Bihor, Alba, Cluj pentru dezvoltarea turismului în Munții Apuseni

Președintele Consiliului Județean Bihor, Ilie Bolojan, s-a întâlnit marți, 9 martie, cu președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, în orașul Câmpnei din județul Alba. În cadrul întâlnirii s-a discutat despre un parteneriat care va duce la dezvoltarea celor două județe, în special în zona Munților Apuseni.

La propunerea Consiliului Județean Alba, ar urma ca până la finalul lunii martie să semnăm un contract cadru de colaborare între județele noastre, care să stabilească domeniile și etapele pe care le avem de parcurs, în așa fel încât proiectele care au fost anunțate de domnul președinte Dumitrel să devină realitate în anii următori. Suntem convinși că și județul Cluj, îl vor demara începând din acest an, în așa fel încât în următorii ani proiectele de infrastructură rutieră, proiectele de turism și cele de valorificare a tradițiilor și artei locale să fie puse în valoare în beneficiul locuitorilor celor trei județe. Ne vom întâlni și cu domnul Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj, pentru o colaborare în trei”, a declarat Ilie Bolojan.

Prin acest parteneriat se urmărește punerea în valoare și conservarea zonei carstice, un singur concept de turism și un plan unitar de promovare, indiferent de județul pe care sunt administrativ situate zonele montane. Direcțiile de specialitate ale celor două consilii județene vor colabora pentru adoptarea reglementărilor urbanistice pentru zona montană, pentru promovarea mestesugurilor si produselor locale și în vederea colaborării între serviciile Salvamont și Salvaspeo.

În prezent Consiliul Județean Bihor pregătește modernizarea Drumului Județean 763 din zona Padiș, la limita cu județul Cluj, aflat pe teritoriul comunei Budureasa. Drumul județean leagă zona Boga – Padiş din județul Bihor, de zona Doda Pilii – Răchiţele din județul Cluj, km 35+100 – 45+100 (L= 10,00 km).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Primul model electric produs de Dacia - „Comfort Plus” - va costa 18.100 euro

Articolul următor

VISIONAPARTMENTS buys former Ramada Bucharest Majestic Hotel

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share