Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Rondocarton își modernizează fabricile cu 8 milioane de euro

Compania din grupul austriac Rondo Ganahl a prevăzut, în 2021, un program de investiţii pentru dezvoltarea fabricilor din Apahida (3 milioane de euro) și Târgovişte (5 milioane).

Prima fabrică a celui mai mare producător de carton ondulat din România se află în județul Cluj, iar cea de-a doua menționată, în Dâmboviţa. Compania a finalizat anul trecut investiţii de 12,5 milioane de euro, în principal pentru modernizarea şi automatizarea celor două fabrici, conform ZF.

Acestea au o capacitate totală de producţie de 120.000 mp de ambalaje de carton ondulat pe an. Rondocarton vinde cea mai mare parte a producţiei (90%, pe piaţa locală). Compania a declanșat recrutări de mecanici de întreținere la unitatea din Sânnicoară – Apahida, beneficiile prezentate fiind, în afara salariului, tichete de masă, al 13-lea salariu, pensie facultativă, transport gratuit, prime de Crăciun și Paște.

Anul trecut,  Rondocarton a realizat angajări la ambele sale fabrici din Transilvania. Pentru Transilvania Pack and Print (TPP) Șura Mică, posturile puse la bătaie au fost ștanțator, stivuitorist, controlor de calitate, gestionar de depozite, iar pentru Apahida, operator calitate flux și lăcătuș mecanic de întreținere.

TPP este furnizor principal de ambalaje tipărite offset, de carton (duplex) și carton ondulat pe piața din România. Compania a fost achiziționată în 2019 de Rondo Ganahl, unul dintre cei mai mari producători de carton ondulat, prin subsidiara sa locală Rondocarton. Societatea din Cluj a achiziționat cota majoritară a TPP și a preluat conducerea executivă.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Clădirea de birouri MIRO, dezvoltată de Speedwell, obține cel mai înalt nivel de certificare WELL Building Standard din România

Articolul următor

Cercetătorii clujeni estimează veniturile locale prin satelit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share