Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Clădirea de birouri MIRO, dezvoltată de Speedwell, obține cel mai înalt nivel de certificare WELL Building Standard din România

  • MIRO este primul proiect din România pre-certificat după noua versiune a metodologiei WELL Health & Safety
  • WELL v2 este considerată cel mai riguros standard din lume pentru evaluarea condițiilor de sănătate și siguranță în dezvoltările imobiliare
  • Certificarea a fost coordonată de BuildGreen

Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori ai momentului din România, în colaborare cu BuildGreen, obține pre-certificarea WELL v2 pentru MIRO, clădirea de birouri clasa A dezvoltată de compania belgiană în nordul Bucureștiului. Speedwell obține astfel cel mai înalt nivel de certificare WELL atins până acum în România, precum și prima pre-certificare conform noii versiuni, mai stricte, a acestei metodologii.

WELL este instrumentul principal pentru asigurarea sănătății, bunăstării și siguranței în clădiri la nivel global. Spațiile de birouri, clădirile sau alte construcții înregistrate valorifică cadrul flexibil furnizat de metodologia WELL pentru îmbunătățirea sănătății și a confortului utilizatorilor prin intermediul designului. WELL v2 este versiunea WELL Building Standard supusă celor mai riguroase procese de testare și verificare până în prezent, devenind astfel cadrul principal de promovare și asigurare a sănătății și confortului în interiorul clădirilor. Certificarea WELL adaugă o notă mai “verde” condițiilor actuale de muncă de pe piață, în ce privește sănătatea și siguranța utilizatorilor clădirilor.

MIRO este cel mai nou proiect de birouri al companiei de origine belgiană Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori ai momentului în România. Localizată în nordul Capitalei, MIRO este o clădire cu spații de birouri clasa A, cu o suprafață închiriabilă totală de 23.000 m2 distribuită pe 5 etaje, cu aria per nivel de 4.570 m2, 1:40 rație de parcare, curte exterioară de 1.700 m2 și 558 locuri de parcare.

Sustenabilitatea reprezintă o prioritate în toate proiectele dezvoltate de Speedwell, astfel încât MIRO a fost proiectat pentru a obține certificările BREEAM Excellent și WELL Health & Safety, cu focus pe eficiența energetică prin folosirea tehnologiilor de ultimă generație. Conceptul de la bază MIRO include 3 principii simple: bunăstarea, accesibilitatea și vizibilitatea. Proiectul este construit pentru a crea un mediu flexibil, sănătos și pentru a combina munca și relaxarea într-un cadru înconjurat de spații verzi, folosind cele mai noi tehnologii din piață, într-o locație ușor accesibilă. Drept urmare, aproximativ 70% din spațiile de birouri sunt deja închiriate. Lucrările de construcții au început în iulie 2020 și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Mai multe detalii despre MIRO găsiți în prezentarea atașată.

Sustainabilitatea este un aspect esențial pentru clădirile concepute pentru viitor. Suntem cu toții răspunzători pentru utilizarea eficientă a resurselor și, noi, ca dezvoltatori, trebuie să ne asumăm această responsabilitate prin standardele urmărite în derularea construcțiilor. Din acest motiv considerăm ca fiind esențială dezvoltarea unor clădiri de ultimă generație. Ca rezultat, am proiectat MIRO având în vedere atingerea standardelor WELL, un instrument care susține sănătatea și bunăstarea la nivel global, și suntem mândri să obținem un nivel de certificare platinum. Strategia noastră se bazează pe dezvoltarea de clădiri conform standardelor superioare în construcții, iar sustenabilitatea a fost întotdeauna un element de bază pentru acestea”, declară Didier Balcaen, CEO și Co-Founder Speedwell.  

“Implementarea principiilor privind sănătatea, bunăstarea și siguranța utilizatorilor a devenit deja o practică în rândul dezvoltatorilor imobiliari și s-a accentuat în ultima perioadă. Speedwell este un promotor activ al dezvoltării sustenabile în România și unul dintre primii care au aplicat standardele WELL Health & Safety pe plan local. Suntem mândri că am reușit să susținerm Speedwell în atingerea celui mai ridicat nivel de pre-certificare WELL din cele existente în prezent”, susține Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Speedwell deține un portofoliu cuprinzător în România, care include proiectele Record Park din Cluj-Napoca, Triama Residence și The Ivy în București, Paltim în Timisoara, Riverside City în Râmnicu-Vâlcea. precum și proiectul menționat anterior, clădirea de birouri MIRO aflată în nordul Capitalei.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Adaconi - Universul nuanțat al papetăriei

Articolul următor

Rondocarton își modernizează fabricile cu 8 milioane de euro

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj este acum o filială a WillDom. Acest parteneriat marchează o etapă importantă pentru noi, deschizând noi oportunități de creștere și excelență în asigurarea calității.
Citeste mai mult

BetterQA își unește forțele cu WillDom

Parteneriatul dintre societatea clujeană și grupul american va da naștere companiei WillDoom Romania. “Better Quality Assurance (BetterQA) Cluj…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share