București Real Estate Slider Ultimele stiri

Clădirea de birouri MIRO, dezvoltată de Speedwell, obține cel mai înalt nivel de certificare WELL Building Standard din România

  • MIRO este primul proiect din România pre-certificat după noua versiune a metodologiei WELL Health & Safety
  • WELL v2 este considerată cel mai riguros standard din lume pentru evaluarea condițiilor de sănătate și siguranță în dezvoltările imobiliare
  • Certificarea a fost coordonată de BuildGreen

Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori ai momentului din România, în colaborare cu BuildGreen, obține pre-certificarea WELL v2 pentru MIRO, clădirea de birouri clasa A dezvoltată de compania belgiană în nordul Bucureștiului. Speedwell obține astfel cel mai înalt nivel de certificare WELL atins până acum în România, precum și prima pre-certificare conform noii versiuni, mai stricte, a acestei metodologii.

WELL este instrumentul principal pentru asigurarea sănătății, bunăstării și siguranței în clădiri la nivel global. Spațiile de birouri, clădirile sau alte construcții înregistrate valorifică cadrul flexibil furnizat de metodologia WELL pentru îmbunătățirea sănătății și a confortului utilizatorilor prin intermediul designului. WELL v2 este versiunea WELL Building Standard supusă celor mai riguroase procese de testare și verificare până în prezent, devenind astfel cadrul principal de promovare și asigurare a sănătății și confortului în interiorul clădirilor. Certificarea WELL adaugă o notă mai “verde” condițiilor actuale de muncă de pe piață, în ce privește sănătatea și siguranța utilizatorilor clădirilor.

MIRO este cel mai nou proiect de birouri al companiei de origine belgiană Speedwell, unul dintre cei mai activi dezvoltatori ai momentului în România. Localizată în nordul Capitalei, MIRO este o clădire cu spații de birouri clasa A, cu o suprafață închiriabilă totală de 23.000 m2 distribuită pe 5 etaje, cu aria per nivel de 4.570 m2, 1:40 rație de parcare, curte exterioară de 1.700 m2 și 558 locuri de parcare.

Sustenabilitatea reprezintă o prioritate în toate proiectele dezvoltate de Speedwell, astfel încât MIRO a fost proiectat pentru a obține certificările BREEAM Excellent și WELL Health & Safety, cu focus pe eficiența energetică prin folosirea tehnologiilor de ultimă generație. Conceptul de la bază MIRO include 3 principii simple: bunăstarea, accesibilitatea și vizibilitatea. Proiectul este construit pentru a crea un mediu flexibil, sănătos și pentru a combina munca și relaxarea într-un cadru înconjurat de spații verzi, folosind cele mai noi tehnologii din piață, într-o locație ușor accesibilă. Drept urmare, aproximativ 70% din spațiile de birouri sunt deja închiriate. Lucrările de construcții au început în iulie 2020 și vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an. Mai multe detalii despre MIRO găsiți în prezentarea atașată.

Sustainabilitatea este un aspect esențial pentru clădirile concepute pentru viitor. Suntem cu toții răspunzători pentru utilizarea eficientă a resurselor și, noi, ca dezvoltatori, trebuie să ne asumăm această responsabilitate prin standardele urmărite în derularea construcțiilor. Din acest motiv considerăm ca fiind esențială dezvoltarea unor clădiri de ultimă generație. Ca rezultat, am proiectat MIRO având în vedere atingerea standardelor WELL, un instrument care susține sănătatea și bunăstarea la nivel global, și suntem mândri să obținem un nivel de certificare platinum. Strategia noastră se bazează pe dezvoltarea de clădiri conform standardelor superioare în construcții, iar sustenabilitatea a fost întotdeauna un element de bază pentru acestea”, declară Didier Balcaen, CEO și Co-Founder Speedwell.  

“Implementarea principiilor privind sănătatea, bunăstarea și siguranța utilizatorilor a devenit deja o practică în rândul dezvoltatorilor imobiliari și s-a accentuat în ultima perioadă. Speedwell este un promotor activ al dezvoltării sustenabile în România și unul dintre primii care au aplicat standardele WELL Health & Safety pe plan local. Suntem mândri că am reușit să susținerm Speedwell în atingerea celui mai ridicat nivel de pre-certificare WELL din cele existente în prezent”, susține Răzvan Nica, Managing Director BuildGreen.

Speedwell deține un portofoliu cuprinzător în România, care include proiectele Record Park din Cluj-Napoca, Triama Residence și The Ivy în București, Paltim în Timisoara, Riverside City în Râmnicu-Vâlcea. precum și proiectul menționat anterior, clădirea de birouri MIRO aflată în nordul Capitalei.

 

Related posts

S-a încheiat campania de solicitare a subvențiilor APIA: în 2020 sunt mai puține cereri, dar pentru o suprafață agricolă mai mare

Ion Surdu

Tresor Le Palais, primul hotel de cinci stele din Timișoara. Investiție de 6 milioane de euro

Stefana Muresan

Nemții de la Reinert, investesc 5 milioane de Euro în Eurobusiness I Oradea

Traian Dan

OFICIAL: Ford supendă temporar producția la fabricile sale din Europa, inclusiv la Craiova

Ligia Voro

Transformări prin tehnologie: viitorii chiriași ai Equilibrium pot vizualiza virtual spații prin platforma Bright Spaces

Ionut Oprea

Ferma Recea Cristur: “Suntem refuzați de supermarketuri”

Nora Dumitrescu

Băimărenii de la Kema Tronic se vor implica în proiectul Reduces

Nora Dumitrescu

CNAIR analizează cele trei trasee pentru Centura Aleșdului propuse de CJ Bihor

Traian Dan

Traficul pe Aeroportul Iași se menține pe un trend ascendent

Stefana Muresan

Se reiau lucrările la Aeroportul Braşov

Stefana Muresan

Hornbach investește 28,5 milioane de euro în magazinul inaugurat la Oradea

Traian Dan

Transgaz va extinde rețeaua națională cu trei conducte în Sălaj

Nora Dumitrescu

AAGES Târgu Mureș, profit semestrial aproape dublu

Stefana Muresan

Grupul Mobiente-Limtex și-a lansat propriul brand AMAVI la Oradea

Traian Dan

O companie din Cluj primenește rețeaua de apă a Șimleului

Nora Dumitrescu

 Bogdan PUŞCAŞ, președinte ANAP, participă la conferința PRIA Public Procurement

Ionut Oprea

Porsche Engineering își consolidează prezența în România și majorează numărul de angajați

Stefana Muresan

Retrasib Sibiu, cu un nou președinte al CA

Ligia Voro

Consiliul Județean Bihor va moderniza drumul turistic din zona Padiș

Traian Dan

Dacia Duster scrie instorie în Italia

redactia

[Enjoy Transylvania!] „Our Via Transilvanica, as an Open Lesson”

Transilvania Business

Wörwag Pharma – de 20 de ani în România

Stefana Muresan

Marian Orzu, transfer la CTP

Transilvania Business

UPU Oradea se mută în 43 de containere modulare dotate corespunzător

Traian Dan

Leave a Comment