Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Peste 1,2 milioane puieţi forestieri din 18 specii diferite vor fi plantați în Bihor

Luni, 15 martie 2021, s-a dat startul acțiunilor din cadrul „Lunii plantării arborilor”, care se v desfășura în perioada 15 martie – 15 aprilie. Deschiderea acestor manifestări în Bihor a avut loc în șantierul de împădurire din UP VI Hidișel.

Direcţia Silvică Bihor va regenera în acest an o suprafaţă de 459,67 hectare din care 260,44 ha regenerări naturale şi 199,23 ha împăduriri. Pentru consolidarea plantaţiilor executate în anii anteriori se vor executa completări pe o suprafaţă de 42,32 ha. Pentru realizarea acestui program se vor utiliza peste 1,2 milioane puieţi forestieri din 18 specii diferite.

Individual pe ocoale silvice, programul de regenerare pe anul în curs este destul de variat ca suprafaţă. Astfel dacă între ocoalele cu programul cel mai mare se află, O.S. Remeți cu un program de regenerare de 130,54 ha, O.S. Săcueni cu 61,79 ha şi O.S. Dobrești cu 41,73 ha la celălalt pol, cu cel mai mic program de regenerare se situează O.S. Beiuș cu 3,93 ha, O.S. Marghita cu 6,92 ha și O.S. Sudrigiu 16,0 ha.

Pe lângă lucrările de împădurire specifice, toate manifestări și acțiunile ce obișnuia să le organizeze Direcţia Silvică Bihor în cadrul „Lunii plantării arborilor” cum sunt: acţiuni de împădurire, organizarea de simpozioane, conferinţe, efectuarea de drumeţii cu copiii în ariile protejate din custodia D.S. Bihor, executarea în cadrul fiecărui ocol silvic de acţiuni de curăţenie în fond forestier, pe liziere; revizuire şi instalare de panouri de propagandă silvică, curăţare şi amenajare izvoarelor, a traseelor şi amenajărilor turistice din fond forestier, etc vor fi organizate limitând numărul de persoane, astfel încât să poată fi respectate măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Curățătoria mobilă cu aburi face adepți în Ardeal

Articolul următor

Wallberg livrează primul turn rezidențial din XCityTowers

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share