Brașov Cluj Educatie Fonduri Europene Inovatii IT&C Lideri si afaceri Sibiu Slider Ultimele stiri

NTT DATA Romania continuă parteneriatul strategic cu mediul universitar și în cadrul proiectului „PEX – Practicăm EXcelența”

Universități din întreaga țară se alătură proiectului ”PEX – Practicăm EXcelența” al NTT DATA Romania. Șase universități au semnat deja acordurile de parteneriat iar alte două sunt în proces de semnare.

Relația de colaborare între mediile universitar și de business reprezintă fundația care asigură desfășurarea proiectului. Ne bucurăm că  instituțiile de învățământ și-au manifestat deschiderea de a contribui la consolidarea parteneriatului nostru și prin implicarea în acest proiect. Șase universități au semnat deja acordurile de parteneriat iar alte două sunt în proces de semnare. Universitatea Babeș-Bolyai, Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Lucian Blaga Sibiu, Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Politehnică Timișoara și Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași se află deja pe lista partenerilor academici din cadrul proiectului.

“Din dorința de a investi în viitor am decis să oferim studenților și prin acest program perspective concrete în dobândirea experienței practice, atât de necesară pentru o bună integrare în piața muncii. Cu toții ne dorim o comunitate prosperă în care performanța este o valoare esențială în care competențele și aptitudinile resurselor umane rămân la un nivel înalt. Cheia succesului este reprezentată într-o mare măsură de încrederea pe care o acordăm tinerilor și de parteneriatul cu mediul universitar.” a declarat Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania.

În prezent peste 100 de studenți își vor desfășura stagiul de practică în cadrul ”PEX”,  30 dintre ei au început deja activitatea alături de tutorii din cadrul companiei. Obiectivul general al proiectului este creșterea ratei de participare a studenților la programe de învățare la locul de muncă, pentru a le facilita integrarea pe piața muncii după absolvirea studiilor.

“O componentă importantă a proiectului ”PEX – Practicăm EXcelența” este de a oferi și apoi a integra feedback-ul primit din partea studenților, din mediul universitar și din mediul de business creând astfel un mediu de colaborare menit să acomodeze nevoile tuturor. Această colaborare este în primul rând benefică pentru studenți, le facilitează integrarea ulterioară într-o companie de profil și urmează un model de lucru ce le permite să se conecteze la realitatea din mediul economic și din piața muncii înainte de finalizarea studiilor, permițându-le astfel să aleagă informat domeniul în care doresc să se perfecționeze” –  Adriana Cristian, Manager Proiect “PEX”, NTT DATA Romania

NTT DATA Romania, în calitate de beneficiar, implementează proiectul ”PEX – Practicăm EXcelența” ID MySMIS 131587, contract nr. POCU/626/6/13/131587, proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul se desfășoară în perioada 29.09.2020 – 28.09.2022, la sediile NTT DATA Romania din Brașov, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu și Timișoara.

Valoarea totală a proiectului este de 4.121.079,20 lei RON, din care 3.915.020,65 RON  co-finanțat din Fondul Social European.

NTT DATA Romania este un furnizor de servicii IT și integrator de sisteme care folosește inovația pentru a accelera transformarea digitală a afacerilor și a genera valoare adăugată clienților, având o echipă de peste 2000 de specialiști în România și Serbia.

Portofoliul companiei oferă o gamă variată de servicii: dezvoltare și integrare soluții software standard sau individualizate, managementul aplicațiilor și suport, testare și asigurarea calității, consultanță IT, servicii de securitatea informației, infrastructură și cybersecurity. Clienții companiei activează în industrii precum: Automotive, Energy and Utilities, Public Services, Banking, Manufacturing, Retail and Consumer, Transportation & Logistics.

NTT DATA face parte din grupul NTT (Nippon Telegraph and Telephone), unul din liderii IT&C (la nivel global, cu peste 300.000 de angajați și un portofoliu larg de soluții de infrastructură, comunicații și servicii IT.

Webistehttps://ro.nttdata.com/Career/Pursuing-EXcellence

Related posts

Opt companii interesate să realizeze două pasaje rutiere în Sinaia și Predeal

Ion Surdu

Implenia va lucra la Drumul Nordului până în 15 decembrie

Nora Dumitrescu

Marile festivaluri “made in Cluj” produc 25 milioane euro

Nora Dumitrescu

Terenul pentru edificarea Tunelului Meseș, predat beneficiarului

Nora Dumitrescu

Autostrada feroviară spre Ungaria își repornește lucrările

Nora Dumitrescu

Documentația pentru Drumul Meseșului, trimisă la finanțare europeană

Nora Dumitrescu

Electrocenter Due a finalizat lucrările la depozitul Ursus Breweries

Nora Dumitrescu

[Enjoy Transylvania!] The Salt Road

Transilvania Business

CJ | Literatura şi marea pe viu cu Radu Niciporuc

MEP Retail, liber să preia Profi

Stefana Muresan

Ardealul domină topul pensiunilor din România

Nora Dumitrescu

Andrei Ianculescu recrutat pentru coordonarea departamentului de Project Management

Ligia Voro

Rezerve internaţionale în scădere la Banca Naţională a României

Traian Dan

Rareș Cojoc, antreprenor general: “În acest business cel mai important factor este locația”

Ligia Voro

Cea mai mare plantație de goji din Europa se află în Satu Mare

Stefana Muresan

Câștigătorii și pierzătorii crizei sanitare, desemnați de UBB

Nora Dumitrescu

10 ani de avocatură de business

Cluj Napoca: Un nou pod va trece peste Someș

redactia

Arad: Alocări de peste 31 milioane de euro pentru reabilitarea drumurilor

Stefana Muresan

Wizz Air și-a anulat maratonul de la Cluj

Nora Dumitrescu

Nistoran Dorin Liviu, numit preşedinte al CA al Romgaz

Stefana Muresan

GEORGIA, UNA DINTRE CELE MAI FRUMOASE ȚĂRI DIN LUME, DEVINE DISPONIBILĂ TURIȘTILOR ROMÂNI DIN 3 IULIE GRAȚIE PACHETELOR OFERITE DE WIZZ TOURS

Stefana Muresan

Cel mai mare planetariu din România va fi deschis la Brașov, investiție de peste 1,7 milioane de euro

Stefana Muresan

Comerțul electronic este principalul motor al creșterii și schimbării pentru piața depozitelor

Stefana Muresan

Leave a Comment