Alba Constructii Industrie Lideri si afaceri Producători Slider Ultimele stiri

Afacerile Elis Pavaje în crestere cu 32%

Pandemia a adus tuturor o serie întreagă de provocări. Anul 2020 ne-a testat puterea de adaptabilitate la stres și nevoi primordiale. Pe de-o parte, oamenii au fost obligați să-și petreacă timpul în propriul cămin și au găsit un sens în amenajarea  casei și a grădinilor. Pe de altă parte, pentru ca afacerile să aibă continuitate, companiile au trebuit să găsească noi reguli de funcționare în condiții neîntâlnite până acum. În condițiile menționate, cifra de afaceri Elis Pavaje a crescut cu 32%, ceea ce demonstrează că românii au fost tot mai dispuși să investească în amenajarea curților și grădinilor.

„În ciuda așteptărilor noastre pesimiste după prima luna de pandemie, atmosfera generală de lucru în domeniul construcțiilor în 2020 a fost foarte bună. Au fost lucrări atât în  plan public cât și privat, foarte puține sectoare din domeniul construcțiilor au fost afectate. Noi am beneficiat în  urma schimbării comportamentului oamenilor în această perioadă. Din punct de vedere al business-ului, a fost un an foarte bun fiindcă a fost un an al activităților în aer liber, un an al construcțiilor și al renovărilor. Ca organizație, cea mai mare schimbare pe care ne-a adus-o anul pandemiei a fost faptul că am văzut  că se poate munci și de acasă, în condițiile în care am putut să ne adaptăm rapid activitățile prin informatizarea proceselor”, a declarat Emil Goța, director general Elis Pavaje.

În pandemie, mulți proprietari de apartamente au luat în considerare posibilitatea  mutării la casă

Cifra de afaceri pe 2020 este de 287,3 milioane de lei față de 217,6  milioane de lei în 2019, în creștere cu 32%. Cea mai mare pondere din valoare s-a obținut din vânzarea prefabricatelor din beton: pavele, dale, borduri, elemente prefabricate din beton pentru garduri și ziduri, elemente pentru treaptă, elemente de delimitare: palisade, kituri pentru grădina (jardiniere, bănci, focare), rigole pentru colectare ape pluviale, bolțari pentru zidărie și fundații, elemente pentru canalizare.

„Mulți proprietari de apartamente au luat în considerare posibilitatea mutării la casă. De asemenea, a crescut interesul pe zona amenajărilor exterioare. A apărut necesitatea petrecerii timpului în aer liber, iar  în aceste condiții oamenii au ajuns să pună mai mare accent pe modul  în care arată curtea lor și pe confortul deținut. Aici intervenim noi,  încercând să venim cu soluții de îmbunătățire a condițiilor de viață”. ne-a declarat Bianka Dobre, Director Marketing Elis Pavaje

În 2020 au crescut volumele pe pavele ajungând la la 2,770,000 mp vânduți, iar pe borduri,  la  aproape 3 milioane de metri liniari. „În ultimii ani au crescut grosimile pavelelor achiziționate de către clienți, deoarece oamenii preferă să investească mai mult în produse cu durata mai mare de viață. De asemenea, a crescut ponderea mixurilor de culori, acestea fiind preferate că urmare a avantajului vizual asigurat în amenajare, respective obținerea unei integrări mai bune în ambientul natural. Oferta companiei a crescut mult varietate astfel încât în prezent clienții noștri pot să facă alegeri în funcție de destinația spațiului, de stilul impus de zona și mai ales, în funcție de propriile gusturi – pentru a obține în final o amenajare funcțională și plină de bun gust. „Având în vedere faptul că gardul și curtea sunt cartea de vizită a proprietarilor, este de înțeles de ce această direcție merită tot interesul”.

Pentru anul 2021, Elis Pavaje are previziuni pozitive: “Suntem optimiști,  vedem că există în continuare un trend ascendent în construcții. Pentru primul semestru suntem mai rezervați, în schimb suntem mai optimiști în ce privește așteptările pentru cel de-al doilea semestru. Ne-am propus o creștere de minim 5%  în acest an. Vedem o evoluție ascendentă în sectorul rezidențial, deocamdată a rămas activ efectul pozitiv al pandemiei. De asemenea, avem proiecte începute în sectorul comercial, logistic, industrial. Suntem optimiști că după ce se votează bugetul vor fi lucrări și pe infrastructură. Lunile ianuarie și februarie au fost mai slabe însă și condițiile meteorologice au fost mai nefavorabile în comparație cu anul trecut. Pe de altă parte, probabil  nici nu se justifică comparația, în condițiile în care, anul trecut, primele luni au fost extraordinare din punct de vedere al vânzărilor”, a mai adăugat Emil Goța, director general Elis Pavaje.

Panouri fotovoltaice în valoare de 120.000 Euro

Despre 2021, Elis Pavaje spune că va fi un an de consolidare, de optimizare a randamentului în fabrici  și de concentrare pe categorii de produse sau canale de vânzări care  în prezent au pondere mai mică în total vânzări. Vor extinde platforme la două dintre fabricile Elis Pavaje și vor schimbă echipamente de producție, vor înlocui o serie de mașini din  flota auto, vor investi în dezvoltarea sistemelor informatice. „De asemenea, avem un plan de investiții în panouri fotovoltaice la fabrica de la Vîntu de Jos, investiția este din fonduri proprii, aproximativ 120.000 euro. Este un experiment, vrem să vedem efectele, iar dacă se justifică investiția, extindem și în celelalte fabrici. Urmărim un impact pozitiv asupra mediului și eficientizarea costurilor cu energia. O astfel de investiție se amortizează în mai mulți ani, însă pe termen lung credem că se pot face economii serioase”, a completat dl Goța.

Related posts

Vinurile medaliate la Premiile de Excelență Vinul.Ro 2016

Ligia Voro

Industria națională de apărare a dezvoltat și produs un scaner termic de concepție 100% românească

Ion Surdu

Cum ajuta diplomatia oamenii de afaceri?

Stefana Muresan

Artistul de la Simex: “Transilvania are o bogată tradiție în mobila sculptată”

Nora Dumitrescu

Un bistrițean de 23 de ani, absolvent al UBB, cel mai tânăr angajat al Ministerului Economiei din Franța

redactia

Cel dintâi McDonald’s din Zalău, în locul restaurantului Casa Albă

Nora Dumitrescu

Dent Estet a încheiat primele 9 luni ale anului cu afaceri de 35 de milioane de lei

redactia

Omul de afaceri austriac Michael Tojner, marele câştigător al ajutoarelor de stat. Investiții de sute de milioane de euro în Maramureș și Satu Mare

redactia

Primul zbor Sibiu – Bruxelles Charleroi – Sibiu de pe Aeroportul Internațional Sibiu

Stefana Muresan

Bosch dezvoltă programe educaționale dedicate studenților și elevilor pasionați de tehnologie

Ligia Voro

E.ON România – Peste 80 de kilometri din reţeaua de distribuţie a gazelor naturale din judeţul Mureş, modernizați în anul 2018

redactia

Plusvaloare pentru fermierii români, cu asigurări “chibzuite” de la Summit Agro

Ioan Sandor

1.000 de locuri de la liceu vor fi trecute la învățământ profesional

Stefana Muresan

ROMANIA CONNECTED – transportul multimodal conectează afacerile din România cu piețele internaționale

Stefana Muresan

Lactatele USAMV Cluj au primit certificarea bio

Nora Dumitrescu

Banca Transilvania și-a modernizat 27 de sedii în pandemie

Nora Dumitrescu

Parteneriat în vederea realizării drumului expres Oradea – Arad

Traian Dan

Mitiska REIM secures €123 mil. from Erste Bank for retail parks

Ionut Oprea

Prognoză: Cea mai mare nevoie de angajați în următorii 5 ani va fi în Construcții, Sănătate și Industria auto

Papuc Irina

Licitație deschisă pentru atribuirea a șase parcele din Parcul Industrial Tileagd

Traian Dan

SUMAL 2.0 descurajează tăierile ilegale de lemn şi aduce beneficii sectorul silvic

Traian Dan

Dan Niculae, Director General Transilvania Broker: Țintim o cotă de piață de minim 10% în următorii doi ani

Stefana Muresan

Investițiile anului în Abrud: proiecte de aproape 18 milioane lei

Papuc Irina

Marmot sarbatoreste 1 an in Romania

Ionut Oprea

Leave a Comment