Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Universitarii clujeni vor să cumpere primul hotel de lux din oraș

Senatul Universității Babeș-Bolyai (UBB) a dat curs solicitării Facultății de Drept de achiziționare a Hotelului Opera Plaza pentru amenajare ca spațiu educațional, cu ajutorul a 40 milioane lei, plus taxa pe valoarea adăugată.

Procesul de reconfigurare a hotelului ca spații de cursuri și amfiteatre va debuta după semnarea contractului cu actualii proprietari, aprobarea documentelor la Ministerul Educației și stabilirea noii destinații prin hotărâre de guvern.

Facultatea de Drept, care înglobează 2.200 de studenți pe an, are sediul acum în fostul cămin studențesc Avram Iancu, suprafață mai mică decât a complexului hotelier. Hotelul de cinci stele a fost ridicat de oamenii de afaceri Călin și Octavian Buzoianu pe amplasamentul fostei fabrici de dulciuri Feleacul.

Proprietarii au relatat că unitatea turistică a avut încasări reduse anul trecut, pe fondul restricțiilor impuse industriei hoteliere în urma pandemiei care a făcut ca hotelurile din oraș să ajungă la grade de ocupare de doar 10-15%. Suma obținută din tranzacție va fi folosită pentru afacerile grupului din sectoarele agricol și imobiliar, a menționat Călin Buzoianu.

Opera Plaza este primul hotel de cinci stele dat în funcțiune în Cluj, printr-o investiție de 4,5 milioane de euro, finalizată în 2006, a fraților Buzoianu. Ei au cumpărat activele fabricii de dulciuri Feleacul, gajate la Banca Ion Ţiriac, transformând în hotel unitatea de producție de pe str. Traian Moşoiu, cu mutarea administraţiei pe str. Henri Barbusse.

Utilajele societății au fost transferate la fabrica Amylon Sibiu, din grupul Boromir. UBB a devenit un cumpărător public de clădiri din oraș prin achiziția, în 2013, Hotelului Topaz, pentru a-l transforma în săli de curs, seminar, birouri profesorale pentru Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării. Tranzacția s-a făcut pentru 1,3 milioane de euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Afacerile Elis Pavaje în crestere cu 32%

Articolul următor

Andrei Jerca, noul Managing Director Element Industrial

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share