Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Fermierii sălăjeni produc lactate sub brandul Bioforia

Agricultorii sălăjeni grupați în Cooperativa Agricolă Fermele Ecologice Silvania (FES) au început să producă patru feluri de produse lactate certificate ecologic.

Acestea sunt unt cu 82%, smântână 32%, brânză proaspătă de vacă, telemea de vacă, toate fabricate sub brandul Bioforia, cu certificat de produs bio. Conducerea FES a anunțat că are nevoie de un personal mărit pentru a concretiza proiectele sale, cel mai recent fiind amenajarea unei ferme de bovine, de 7,5 milioane de lei.

Printre posturile scoase la concurs s-au numărat operator producție la linia de procesare de brânzeturi, gestionar, mecanic sau tractorist, localizate în localitățile Măeriște și Zalău. Cooperativa din Sălaj figurează cu cea mai mare investiție dintre cele din țară, cu un proiect de amenajare a unei ferme bio de bovine și depozitare a produselor, precum și procesare a laptelui, cărnii și cerealelor.

Cooperativa cultivă împreună 2.200 ha de teren ecologic și produce hrană pentru cele 1.200 de vaci de lapte. Pentru obținerea celor mai bune furaje, produce șroturi ecologice de soia și floarea soarelui. Asocierea cuprinde fermele FES, Tera Moiad Măeriște, Farm Ecolact Zalău, Fesca Crasna, Sâmpetrean Brâglez.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Infrastructura din Banat și Transilvania, finanțată prin PNRR

Articolul următor

Rețeaua de mall-uri Value Centre se extinde în Ardeal

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share