Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Salonta, Săcueni și Băile Figa, atestate stațiuni turistice de interes local

Guvernul României a adoptat vineri, 19 martie 2021, Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local și pentru modificarea anexei nr.5 la Hotărârea Guvernului nr. 852/2008 pentru aprobarea normelor şi criteriilor de atestare a staţiunilor turistice, promovată de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului.

În urma verificării îndeplinirii criteriilor legale, inclusiv prin vizite în teren efectuate de specialiștii din cadrul Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, la solicitarea autorităţilor administraţiei publice locale, au fost atestate ca stațiuni turistice de interes local alte cinci localități și părți din localități, respectiv comuna Frumosu (jud. Suceava), comuna Mălini (jud. Suceava), municipiul Salonta (jud. Bihor), orașul Săcueni (jud. Bihor) și zona de agrement Băile Figa – orașul Beclean (jud. Bistrița-Năsăud).

Băile Figa

Menționăm că zona de agrement Băile Figa este Destinație Europeană de Excelență, premiată în anul 2019 cu locul al III-lea pentru turismul de sănătate și relaxare, iar localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Mai exact, este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional și Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan național.

Pe termen lung și mediu, atestarea acestor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv. Prin prisma potențialului turistic, dar și a resurselor naturale și antropice, acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând, în consecință, și creșterea circulației turistice, dar și diversificarea ofertelor.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste stațiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui la creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 95 de interes local.

Acesta este un pas semnificativ, deoarece constituie cale directă spre mai multe investiții și oferă posibilitatea creării noilor locuri de muncă. Localitățile cu acest statut pot obține diferite fonduri și finanțări dar totodată pot însemna și baza realizării proiectului legat de ștrandul termal”, a declarat primarul Salontei, Torok Laszlo.
Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 76-100

Articolul următor

Alba, în topul județelor cu cele mai puține firme care și-au suspendat activitatea în prima lună a anului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share