Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Apare prima clădire birouri inteligentă din Sălaj

Cea dintâi clădire office “smart” din județ nu va fi o investiție privată, ci una publică: Palatul Administrativ Zalău (PAZ), modernizat pe fonduri de la Uniunea Europeană.

Prefectul Sălajului, Toma Dari, alături de subprefecții Andrea Ciortea și Virgil Țurcaș, dar și de managerul de proiect, Mircea Ciocian, au verificat stadiul lucrărilor din cadrul proiectului cu finanțare europeană vizând creșterea eficienței energetice a PAZ.

Valoarea proiectului, finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, este de 24 de milioane de lei, din care 18 milioane finanțare nerambursabilă. Obiectivul general este transformarea PAZ dintr-o clădire clasică, depășită moral, în una modernă, prin lucrări de eficientizare energetică.

“Lucrările sunt în grafic și avem garanția constructorului că termenele contractuale vor fi respectate. Va fi prima clădire inteligentă de tip office din Sălaj, toate utilitățile fiind comandate de un calculator de proces”, a menționat prefectul. Contractul a fost semnat în 2018, termenul de execuție fiind noiembrie 2022.

Prin implementarea proiectului se vor realiza anveloparea clădirii; înlocuirea tâmplăriei exterioare existente cu una termoizolantă și a corpurilor de încălzire cu ventilo-convectoare; sisteme alternative de producere a energiei; reabilitarea şi modernizarea instalaţiei de iluminat și de corpuri de iluminat cu senzori de mişcare și implementarea unui sistem de management energetic integrat.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

ELITE ÎN BUSINESS Banat-Transilvania. Top 220 companii cu capital străin: locurile 101-125

Articolul următor

Parteneriat între Cluj și București pentru o listare la bursă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share