Asigurări/Burse Ultimele stiri

Parteneriat între Cluj și București pentru o listare la bursă

Prima societate românească de tip Real Estate Investment Trust (REIT) a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) în urma unui parteneriat între BRK Financial Group Cluj și Impact Developer & Contractor București.

BRK a intermediat plasamentul privat și listarea Star Residence Invest (SRI) în calitate de consultant autorizat și va asista societatea pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor. „Investitorii la BVB vor putea intra indirect în piața imobiliară atunci când vor investi în acțiuni SRI”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

„Prin listarea SRI oferim celor interesați posibilitatea de a investi într-un domeniu care atrage mult interes, sectorul imobiliar – zona rezidențială, cu creșteri spectaculoase în ultimii ani. Societățile de tip REIT au o tradiție pe piețele de capital dezvoltate și ne exprimăm speranța armonizării legislației autohtone cu legislația internațională, unde societățile de tip REIT beneficiază de un cadru legislativ dedicat care oferă investitorilor mai multe facilități și avantaje”, a afirmat Monica Ivan, directorul BRK Cluj și REIT Capital.

În decembrie, ofertantul a derulat o ofertă secundară de vânzare de acțiuni, printr-un plasament privat în cadrul căruia a atras 8,1 milioane lei de la investitori. Cei care au participat în cadrul plasamentului dețin cumulat 77,64% din SRI, iar fondatorul Impact și-a redus participația la 22,36%. SRI își propune să deruleze majorări de capital social în vederea accelerării planului de dezvoltare, fiind în fază de analiză mai multe proiecte de investiţii capabile să genereze un grad de ocupare şi randamente din închiriere ridicate.

SRI are un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru cinci ani, ce asigură un randament brut anual de 11%. Aceasta va accesa și finanțare bancară, în vederea derulării de investiții imobiliare în proiecte rezidențiale, pretabile închirierii.

Administrarea investițiilor va fi realizată de REIT Capital, specializată în administrarea imobilelor și a proiectelor imobiliare. Strategia de investiții este orientată către maximizarea randamentelor din închiriere și potențialul de apreciere a valorii imobilelor, pe termen mediu-lung. Investițiile REIT vor viza imobile regăsite în ansambluri rezidențiale noi sau aflate într-o zona urbană cu densitate ridicată de proprietăți rezidențiale.

Related posts

APIA verifică fermierii prin teledetecție

Traian Dan

Premieră: Legrand și Samsung lansează o soluție pentru camere de hotel inteligente

Ligia Voro

Daniel Metz, CEO NTT DATA Romania: Am atins la sfârșitul acestui an fiscal o cifră de afaceri de 72.17 mil. euro, în creștere cu 25.6%

Stefana Muresan

5 trilioane de dolari – suma pe care liderii G20 au decis s-o injecteze în economia mondială

Ion Surdu

Capacitatea de cazare turistică în România: a crescut numărul hotelurilor de 5 stele

Papuc Irina

Piața muncii la Cluj: vor să ajungă IT-iști pornind de la zero

Nora Dumitrescu

Se dau tichete valorice pentru cei care reciclează aparatură electronică veche

Traian Dan

Clujul va aloca 3,5 milioane de euro pentru bursele elevilor

Nora Dumitrescu

Aeroporturile din România vor relua traficul spre țările cu risc redus

Nora Dumitrescu

Au fost selectate proiectele ce vor primi finantare nerambursabila de la Consiliul Judetean Cluj

Stefana Muresan

Antreprenorii din Moldova au înregistrat cea mai mare creștere a numărului de salariați față de anul precedent din Romania

redactia

Cum au folosit antreprenorii finanțările IMM Invest și ce urmează în 2021

Traian Dan

S IMMO AG purchases two Class-A office buildings in Bucharest

Ionut Oprea

Asaltul caselor pasive. Apare o nouă unitate de producție în Ardeal

Nora Dumitrescu

Şcoala din fabrică: Sute de elevi din Bihor vor face orele de ştiinţe în laboratoarele Celestica

redactia

 Pădurea JYSK la Roșia Montană – o miniplanetă verde  

Ligia Voro

Undă verde pentru „Autostrada Unirii”

redactia

Regiunea Nord-Vest România, locul cinci în topul celor mai performante regiuni din Europa

Stefana Muresan

Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Hans-Ewald Reinert şi Wolfgang Kuhnl a 3 companii din domeniul procesării de carne

Papuc Irina

ASA Cons a pus grinzile pe noua fabrică de textile din Baia Mare

Nora Dumitrescu

Încă o parcare publică etajată în Oradea

Ligia Voro

USAMV Cluj-Napoca, singura universitate din Europa Centrală și de Est, parteneră în Proiectul Orizont 2020 CroopBooster-P, despre viitorul culturilor agricole din Europa

Ligia Voro

World of Hand Tools se alătură comunității P3 Bucharest A1. Tranzacția a fost intermediată de JLL România

Ion Surdu

Cum sprijinim antreprenoriatul inovativ în industria alimentară?

Ligia Voro

Leave a Comment