Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Parteneriat între Cluj și București pentru o listare la bursă

Prima societate românească de tip Real Estate Investment Trust (REIT) a intrat pe Piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB) în urma unui parteneriat între BRK Financial Group Cluj și Impact Developer & Contractor București.

BRK a intermediat plasamentul privat și listarea Star Residence Invest (SRI) în calitate de consultant autorizat și va asista societatea pentru îndeplinirea cerințelor de raportare și informare a investitorilor. „Investitorii la BVB vor putea intra indirect în piața imobiliară atunci când vor investi în acțiuni SRI”, a declarat Radu Hanga, președintele BVB.

„Prin listarea SRI oferim celor interesați posibilitatea de a investi într-un domeniu care atrage mult interes, sectorul imobiliar – zona rezidențială, cu creșteri spectaculoase în ultimii ani. Societățile de tip REIT au o tradiție pe piețele de capital dezvoltate și ne exprimăm speranța armonizării legislației autohtone cu legislația internațională, unde societățile de tip REIT beneficiază de un cadru legislativ dedicat care oferă investitorilor mai multe facilități și avantaje”, a afirmat Monica Ivan, directorul BRK Cluj și REIT Capital.

În decembrie, ofertantul a derulat o ofertă secundară de vânzare de acțiuni, printr-un plasament privat în cadrul căruia a atras 8,1 milioane lei de la investitori. Cei care au participat în cadrul plasamentului dețin cumulat 77,64% din SRI, iar fondatorul Impact și-a redus participația la 22,36%. SRI își propune să deruleze majorări de capital social în vederea accelerării planului de dezvoltare, fiind în fază de analiză mai multe proiecte de investiţii capabile să genereze un grad de ocupare şi randamente din închiriere ridicate.

SRI are un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru cinci ani, ce asigură un randament brut anual de 11%. Aceasta va accesa și finanțare bancară, în vederea derulării de investiții imobiliare în proiecte rezidențiale, pretabile închirierii.

Administrarea investițiilor va fi realizată de REIT Capital, specializată în administrarea imobilelor și a proiectelor imobiliare. Strategia de investiții este orientată către maximizarea randamentelor din închiriere și potențialul de apreciere a valorii imobilelor, pe termen mediu-lung. Investițiile REIT vor viza imobile regăsite în ansambluri rezidențiale noi sau aflate într-o zona urbană cu densitate ridicată de proprietăți rezidențiale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Apare prima clădire birouri inteligentă din Sălaj

Articolul următor

Campeador ridică un hotel cu self check la Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share