Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Autostrada Transilvania, blocată în instanță

Tribunalul București a blocat temporar rezilierea contractului pentru tronsonul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3), a anunțat ministrul transporturilor, Cătălin Drulă.   

“Ne luptăm la Curtea de Apel pentru întoarcerea acestei decizii, pentru infrastructura din România. Un complet al tribunalului a decis să emită o ordonanță președințială prin care înștiințarea de reziliere trimisă de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în 11 martie a fost suspendată.

E vorba de un contract care trebuia să dureze 12 luni, început în 2016, care e la stadiul de 40%, iar în ultimele șase luni constructorul în insolvență a executat doar 1% din lucrări. După nenumărate încercări de salvare a acestui contract, CNAIR a decis pe bună dreptate că cinci ani e mult prea mult și că România are nevoie de A3, așa că a reziliat contractul, urmând să reliciteze pentru terminarea lucrărilor cu un alt constructor.

CNAIR nu a fost citată și nu a putut explica judecătorilor situația acestui contract, deci nu s-a putut apăra. Abia la Curtea de Apel, CNAIR va putea să explice judecătorilor care este situația acestui contract, cum s-au derulat în bătaie de joc lucrările, în timp ce pe drumul național alăturat traficul e infernal și mor oameni în accidente în fiecare an. Am încredere în justiția din România, am încredere că infrastructura își va găsi dreptatea”, a relatat ministrul.

CNAIR a notificat asocierea Straco Grup – Total Road – Specialist Consulting în vederea rezilierii contractului la șoseaua de mare viteză. Acesta se referea la proiectare și execuţie pentru realizarea Autostrăzii Brașov – Cluj – Oradea, secțiunea 2A Ogra – Câmpia Turzii, lotul 3 Chețani – Câmpia Turzii.

Proiectul Autostrăzii Transilvania (Braşov – Borş), parte din A3, a început în 2004, în baza unui contract încheiat cu compania americană Bechtel, ce trebuia executat până în 2012. A3 a fost împărțită inițial de autoritățile române în două proiecte, București – Brașov și Brașov – Cluj – Borș, cu lungimea de 584 km.



Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Încă un tramvai Imperio, produs la Astra Vagoane Arad, a sosit la Oradea

Articolul următor

Județul Bihor are un buget dublu pentru investiții față de anul 2020

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Bistrița-Năsăud, Mureș, Sălaj și Cluj 2024
The Voices of Business Awards Sibiu, Alba și Hunedoara 2024
The Voices of Business Awards Bihor, Satu Mare și Maramureș 2024
Citește și:
Investiții
Citeste mai mult

Innovation Labs Hackathon la Timișoara

Innovation Labs Hackathon 2025 Timișoara: Pregătește-ți startup-ul pentru o investiție de 500.000 € Pe 22-23 martie, Innovation Labs…
Infrastructură
Turism
Teleki
Citeste mai mult

Castelul Teleki, restaurat pe banii Europei

Acest proiect va reprezenta un pas important în conservarea patrimoniului cultural și în valorificarea potențialului turistic al județului…
Educație
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share