Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Județul Bihor are un buget dublu pentru investiții față de anul 2020

Suma totală prevăzută pentru programele de investiții ale Bihorului din acest an este de 295.802.724 de lei, cu 93% mai mare față de 2020, când a fost alocată suma de 153.091.244 de lei. Bugetul pentru dezvoltarea județului Bihor este compus din venituri proprii (1,48 mil. lei), împrumut bancar (34,47 mil. lei), bugetul local (69,2 mil. lei), bugetul de stat (90,88 mil. lei) și fonduri externe (99,77 mil. Lei).

Vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Călin Gal, a prezentat marți, 23 martie, proiectul de buget propus pentru anul 2021.

Este primul an în care primează secțiunea de dezvoltare, care este aproximativ egală cu cea de funcționare, de 50%. În anii trecuți, investițiile au reprezentat circa 25 – 35% din totalul bugetului. Am prevăzut sume pentru proiectele vechi, moștenite, care au stagnat și trebuie finalizate într-un timp accelerat. Mă refer la bazinele de înot didactice, autogările din județ, cabana de la Vadu Crișului, lucrări pe drumuri. Avem proiecte noi pe salubrizare, am alocat bani pentru adăposturi de câini, pentru centurile ocolitoare ale localităților din Zona Metropolitană și alte proiecte. 2021 este un an foarte important, pentru că în funcție de cum vom reuși să alocăm bani pentru dezvoltarea județului, așa vom merge și în anii următori. Anul acesta ne planificăm să atragem aproape 91 de milioane de lei de la stat, având în vedere că vor continua proiectele pe PNDL 1 și PNDL 2. Sperăm ca anul acesta să finalizăm unele dintre aceste lucrări. Aici avem două lucrări mari, drumul Beiuș – Roșia – Aștileu, care are o finanțare de 70 de milioane de lei, și drumul Sâmbăta – Dobrești, de aproximativ 17 milioane de lei. Încercăm să finalizăm în 2021 drumul Dobrești – Vârciorog cu un buget de 3,5 milioane lei”, a declarat Călin Gal, vicepreședinte al Consiliului Județean Bihor.

Fonduri europene

Bugetul CJ Bihor se bazează, de asemenea, pe fondurile europene. Pentru anul 2021 este prevăzută o sumă de aproape 100 de milioane de lei, față de 63,11 milioane lei anul trecut. Fondurile externe vor fi repartizate pe zona de asistență socială și sănătate, aproximativ 6,6 milioane lei, pe cultură, la fel, pe zona de drumuri – transport, aproximativ 64,6 milioane lei, din care cea mai mare parte merge către Drumul Apusenilor”.

Bugetul propus pentru anul 2021 cuprinde finanțarea a 35 de obiective de investiții.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Autostrada Transilvania, blocată în instanță

Articolul următor

Sorin Lazăr, CEO Compania Aquaserv – îmblânzitorul de cifre

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share