Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Zalăul își va amenaja parcări mari în cartiere

Anul trecut municipiul a alocat 103 milioane de lei pentru dezvoltarea localității, iar anul acesta a programat 120 de milioane.

“Pentru că una din cele mai sâcâitoare probleme, cu care ne confruntăm zi de zi, este lipsa parcărilor în cartiere, amenajarea de locuri de parcare e o prioritate. Este cu atât mai greu cu cât aceste lucrări nu se pot finanța pe fonduri europene, iar veniturile municipalității nu fac față la proiecte de anvergură.

Ne vom ajuta de partea eligibilă a proiectelor de amenajări în cartiere și vom folosi la maxim geometria terenului pentru a amenaja cât mai multe locuri de parcare pe spații restrânse. Unde terenul e plan, amenajarea nu ridică mari probleme din punctul de vedere al costurilor. În foarte multe locuri terenul neregulat permite amenajarea de parcări terasate, etajate”, a explicat viceprimarul Teodor Bălăjel.

Conducerea municipalității a identificat locurile cele mai aglomerate, cu nevoi mari de parcări, pentru a constata ce avantaje oferă terenul pentru obținerea a cât mai multe locuri de parcare cu costuri cât mai mici.

Aceștia au constatat că sunt multe spații cu teren înclinat unde se pot realiza parcări etajate: cel dintre intrarea la Spitalul Vechi și blocurile dinspre str. Porolissum, cel din spatele clădirii Transilvania (zona Grădiniței nr. 1).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Simplificarea depunerii Cererii Unice de Plată pentru fermierii bihoreni

Articolul următor

IMMOFINANZ acquires head office from Erste Group in Bucharest

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share