Auto Ultimele stiri

Grupul Renault România a semnat Carta Diversității

Unul dintre cei mai mari angajatori, Grupul Renault România, a aderat la principiile Cartei Diversității, angajându-se să promoveze în cadrul societății românești diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială.

Semnatarii Cartei, Simona Popovici, director Resurse Umane, și Mihai Bordeanu, Country Head România, au marcat simbolic acest moment în cadrul unui eveniment intern virtual dedicat rețelei interne Women@Renault.

Simona PopoviciProvenim din culturi și educații diferite. Grupul Renault este prezent în 134 de țări, ceea ce îmbină o diversitate de experiențe culturale. Peste 70% din companiile prezente în România cred că motivația angajaților crește atunci când spațiul de lucru este divers și incluziv. În cei 22 de ani de la privatizarea Dacia, business-ul s-a consolidat printr-o paletă diversă de activități și competențe în spatele cărora stau oameni atât de talentați și diferiți. Combinația aceasta ne-a condus către performanță și ne-a angajat pe termen lung într-o misiune în care toți suntem acceptați, iar oportunitățile de carieră sunt egale. Comunității noastre de peste 17 000 de colegi îi insuflăm principiile care stau la baza angajamentului nostru în ceea ce privește diversitatea și incluziunea. Cred că exemplul companiei noastre, în care fiecare angajat este un ambasador al mărcii de succes Dacia, poate contribui la o societate mai bună, în care viitoarele generații, copiii noștri, se vor dezvolta. Modelele noastre de mașini poartă și semnătura femeilor, cu sau fără roluri de conducere, ceea ce ne poziționează drept un angajator de referință la genul feminin.

Mihai Bordeanu: Într-un mediu de lucru în care domină diversitatea se naște inovația. La Dacia și în toate activitățile pe care Grupul le are în România formăm echipe de oameni atât de diferiți. Din bogăția aceasta de talente, puncte de vedere și perspective diferite, se nasc produsele noastre care fac înconjurul lumii. Fie că ne diferențiem prin vârstă, etnie, cadru social, religie, naționalitate, orientări, educație, abilități, reușim împreună să ne dezvoltăm și să performăm pentru a ne satisface clienții.

Am alături de mine în board 5 femei remarcabile. Lor li se adaugă alte 5 500 în întreaga companie, de la designerul care desenează modelul de mașină, inginera care îl concepe, operatoarea din producție, până la cea care promovează și vinde produsul. Decizia de achiziție a unei mașini este influențată într-o proporție de 60% de femei. Iată, un motiv în plus, în industria în care activăm, să le recunoaștem și să le celebrăm contribuția.

“Salutăm decizia Grupului Renault de a sprijini platforma Cartei Diversității, un proiect unic în România care își propune să motiveze organizațiile semnatare să recunoască și să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale și de resurse umane. Grupul Renault vine în cadrul platformei cu o expertiză solidă în managementul diversităţii și suntem convinși că semnatarii Cartei vor aprecia schimbul de bune practici și opiniile specialiștilor Renault”, a adăugat Dana Oancea, Project Manager al Cartei Diversității din România.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 118 semnatari, acoperind cca. 170.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.

Related posts

Niciun tronson din Autostrada Transilvania nu mai este blocat în prezent

Traian Dan

Județele din Transilvania și Banat în topul aplicanților pentru microgranturi

Traian Dan

Proiecte de 24 de milioane de euro pentru fluidizarea circulației în Oradea

Stefana Muresan

InnoEnergy Hub România susține în continuare antreprenorii prin programele oferite

Ligia Voro

Maria Ioniță: “Trebuie să finalizăm licitațiile pentru Autostrada Transilvania”

Nora Dumitrescu

Infrastructura din Banat și Transilvania, finanțată prin PNRR

Nora Dumitrescu

Patru proiecte digitale de sănătate din Cluj, dezvoltate pe bani europeni

Nora Dumitrescu

Investitorii americani caută la Timişoara specialişti cu studii superioare pentru a se extinde în domeniul automotive

Robert Bloancă

Bază sportivă finanțată de Compania Națională de Investiții la Baia Mare

Nora Dumitrescu

Unul din marii dezvoltatori de parcări din Europa, Interparking, a intrat pe piața timișoreană

Stefana Muresan

Certificate și autorizații eliberate mai repede de Direcția Arhitect Șef Bihor

Traian Dan

Dentotal își mută centrul de distribuție la ELI PARK 1

Papuc Irina

Partener StartUP- Pachete de finanțare de peste 40.000 euro pentru înființarea de start-up-uri în regiunea de Nord-Vest

Stefana Muresan

Premieră în administrația publică: Angajații de la Fondurile Europene merg în spitalele Covid19 pentru a ajuta medicii să acceseze mai rapid finanțări: Suma disponibilă: 350 de milioane de Euro

Papuc Irina

Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan

Stefana Muresan

Autostrada Pitești – Sibiu va costa 3,34 miliarde de euro, termen de finalizare, 2022

Stefana Muresan

RADET este oficial în faliment. Ce urmează

Papuc Irina

CBRE este consultantul London Stock Exchange Group în România

Stefana Muresan

Facilităţi fiscale pentru firmele orădene care și-au întrerupt activitatea

Traian Dan

Coridoare verzi europene. „Un șofer de TIR care va intra în vamă nu ar trebui să fie controlat mai mult de 15 minute”

Ion Surdu

BT va putea acorda IMM-urilor împrumuturi de 100 milioane de euro

Stefana Muresan

La mulți ani Wessling România!

redactia

Grupul Tenaris va moderniza învățământul tehnic la Zalău

Nora Dumitrescu

EximBank finanțează Grupul Arsat de la Arad cu 11 milioane de euro

Papuc Irina

Leave a Comment