Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Grupul Renault România a semnat Carta Diversității

Unul dintre cei mai mari angajatori, Grupul Renault România, a aderat la principiile Cartei Diversității, angajându-se să promoveze în cadrul societății românești diversitatea, egalitatea de șanse și incluziunea socială.

Semnatarii Cartei, Simona Popovici, director Resurse Umane, și Mihai Bordeanu, Country Head România, au marcat simbolic acest moment în cadrul unui eveniment intern virtual dedicat rețelei interne Women@Renault.

Simona PopoviciProvenim din culturi și educații diferite. Grupul Renault este prezent în 134 de țări, ceea ce îmbină o diversitate de experiențe culturale. Peste 70% din companiile prezente în România cred că motivația angajaților crește atunci când spațiul de lucru este divers și incluziv. În cei 22 de ani de la privatizarea Dacia, business-ul s-a consolidat printr-o paletă diversă de activități și competențe în spatele cărora stau oameni atât de talentați și diferiți. Combinația aceasta ne-a condus către performanță și ne-a angajat pe termen lung într-o misiune în care toți suntem acceptați, iar oportunitățile de carieră sunt egale. Comunității noastre de peste 17 000 de colegi îi insuflăm principiile care stau la baza angajamentului nostru în ceea ce privește diversitatea și incluziunea. Cred că exemplul companiei noastre, în care fiecare angajat este un ambasador al mărcii de succes Dacia, poate contribui la o societate mai bună, în care viitoarele generații, copiii noștri, se vor dezvolta. Modelele noastre de mașini poartă și semnătura femeilor, cu sau fără roluri de conducere, ceea ce ne poziționează drept un angajator de referință la genul feminin.

Mihai Bordeanu: Într-un mediu de lucru în care domină diversitatea se naște inovația. La Dacia și în toate activitățile pe care Grupul le are în România formăm echipe de oameni atât de diferiți. Din bogăția aceasta de talente, puncte de vedere și perspective diferite, se nasc produsele noastre care fac înconjurul lumii. Fie că ne diferențiem prin vârstă, etnie, cadru social, religie, naționalitate, orientări, educație, abilități, reușim împreună să ne dezvoltăm și să performăm pentru a ne satisface clienții.

Am alături de mine în board 5 femei remarcabile. Lor li se adaugă alte 5 500 în întreaga companie, de la designerul care desenează modelul de mașină, inginera care îl concepe, operatoarea din producție, până la cea care promovează și vinde produsul. Decizia de achiziție a unei mașini este influențată într-o proporție de 60% de femei. Iată, un motiv în plus, în industria în care activăm, să le recunoaștem și să le celebrăm contribuția.

“Salutăm decizia Grupului Renault de a sprijini platforma Cartei Diversității, un proiect unic în România care își propune să motiveze organizațiile semnatare să recunoască și să extindă avantajele integrării diversității în practicile organizaționale și de resurse umane. Grupul Renault vine în cadrul platformei cu o expertiză solidă în managementul diversităţii și suntem convinși că semnatarii Cartei vor aprecia schimbul de bune practici și opiniile specialiștilor Renault”, a adăugat Dana Oancea, Project Manager al Cartei Diversității din România.

Carta Diversității din România este o inițiativă care reunește la aceeași masă grupuri cointeresate dintre cele mai diverse și care propune semnatarilor săi o platformă colaborativă de acțiune, dezbatere și schimb de bune practici în jurul managementului diversității. Carta Diversității reunește la aceeași masă 118 semnatari, acoperind cca. 170.000 de angajați care și-au asumat public principiile Cartei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

APIA alocă peste 22 de milioane de euro pentru conservarea pădurilor

Articolul următor

Prima de casare la Programul Rabla crește de la 6.500 de lei la 7.500 de lei

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share