Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Prima de casare la Programul Rabla crește de la 6.500 de lei la 7.500 de lei

Vești bune pentru românii care vor să-și caseze mașinile vechi. Anul acesta vor primi mai mult cu 1.000 de lei pentru o mașină casată. „Anul acesta vom modifica prima de casare din program, o vom majora de la 6.500 de lei la 7.500 de lei, aproximativ 1.500 de euro o să fie prima de casare”, a precizat ministrul Mediului, Barna Tanczos.

De asemenea, în 2021se dublează bugetul programului Rabla Plus dedicat românilor care vor mașini electrice. De asemenea, va crește valoarea eco-bonusurilor oferite de stat. „Tot în cadrul Rabla Clasic avem două eco-bonusuri care vin în copletarea primei de casare și vin în sprijinul celor care vor mașini cu tehnologie hibrid. Acest bonus crește de la 2.500 de lei la 3.000 de lei, iar bonusul GPL se majorează de la 1.000 de lei la 1.500 de lei”, a declarat Barna Tanczos.

Va fi majorat şi bugetul alocat programului Rabla Clasic cu aproximativ 10% până la 440 de milioane de lei astfel încât să crească numărul mașinilor noi finanțate. Suma maxima care poate fi primită de o persoană fizică sau juridică prin programul Rabla Clasic este 2.250 de euro.

În ceea ce privește programul RABLA Plus, pentru achiziția de mașini full electric sau plug-in, condițiile rămân aceleași ca în anii anteriori, însă crește bugetul acestui program.

RABLA Plus este un program care a funcționat foarte bine. Un program unde se epuizează an de an suma alocată și sunt solicitate peste 3.000 de mașini. Anul acesta avem cel mai mare buget pe care îl propunem. Dublăm bugetul de anul trecut, ajungem la aproape 400 de milioane de lei. Am văzut care este reacția cetățenilor când apare o nouă mașină electrică pe piață. Vrem cât mai multe mașini electrice care să circule pe șoșelele României. Păstrăm neschimbată cea mai mare primă din Europa pentru mașinile electrice: 10.000 de euro pentru mașinile full electric și 4.500 de euro pentru mașini hibrid plug-in, dar nu mai mult de 50% din valoarea autoturismului nou. Condițiile rămân neschimbate”, a declarat ministrul Mediului.

 

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Grupul Renault România a semnat Carta Diversității

Articolul următor

Uzina Armătura, demolată. Apar noi dezvoltări comerciale

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share