Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Citadin va reamenaja cartierele Zalăului

Societatea publică din municipiul sălăjean a început, până la primirea banilor europeni, amenajarea spațiilor de acces în cartiere: alei, trotuare, fântâni.

“Pentru reamenajări în cartierele din Zalău, la altă ținută și pentru alt confort, cel mai mult vom face cu bani europeni, în noua sesiune de finanțare ce începe anul acesta. Până avem banii pe proiecte europene și vor veni firme ce vor câștiga licitațiile, putem lucra, chiar dacă la o scară mai mică, cu resursele proprii.

Pe lângă celelalte lucrări de întreținere din oraș, Citadin are capacitate și pentru reamenajări în cartiere și vrem să o folosim la maxim. Sunt lucrări care schimbă total aspectul zonelor cu blocuri – abordate și din punctul de vedere al utilității, complementare celor de mare amploare pe care le vom face pe bani europeni în cartierele Zalăului”, a motivat viceprimarul Teodor Bălăjel.

În cartierul Brădet, în zona străzii Avram Iancu, alei, trotuare și căi de acces în scările de bloc sunt deja refăcute și pavate. Lucrările sunt complexe, cu reconsiderarea zonelor verzi, inclusiv amenajări de platforme de parcare, iar apele pluviale sunt dirijate spre gurile de canal. Acestea vor continua în zona Grădiniței nr. 1 și în apropierea străzii G. Doja, dar și în zona Stadion.

Pe măsură ce se va implementa proiectul de apă și canal al Companiei de Apă, se va lucra în S. Bărnuțiu și Dumbrava. Au început astfel de lucrări în zona cuprinsă între blocul Dalia și autogară. Va fi reamenajată zona fântânii arteziene de la intersecția străzilor L. Kossuth cu C. Coposu. Se vor reface fântâna, spațiul verde, cu replantări de arbori, reconfigurări, 20 de noi locuri de parcare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Semne bune în piața rezidențială: mai multe autorizații de construire

Articolul următor

Foame de specialiști în construcții. Inginerii, doriți la Kesz

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share