Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Enel va dezvolta mai multe parcuri eoliene în zona Banatului

economica.net

Compania Enel urmează să devină cel mai important investitor de pe piața românească a energiei eoliene. Societatea, prin intermediul Enel Green Power, divizia de energie verde a grupului, a semnat un acord de dezvoltare în comun pentru construcția de parcuri eoliene și parcuri de energie solară de 1.000 MW, în România, cu grupul Monsson.

Este vorba de preluarea a 6 producători de electricitate verde, parte a grupului controlat de omul de afaceri suedez Emanuel Muntmark.

Societățile care vor intra în grupul Enel Green Power sunt înregistrate în Caransebeș, județul Caraș Severin. Două dintre acestea derulează proceduri de obținere a aprobărilor legale pentru construcția a două parcuri eoliene similare în Caraș, cu puteri instalate de 220, respectiv 200 MW.

Parcurile eoliene ar urma să fie amplasate în extravilanul comunelor Ciclova Română, Ciuchici și Răcășdia din Caraș Severin. În acest moment se discută despre realizarea unor drumuri de acces superioare, pentru a putea asigura transportul pentru utilaje și mașini de mare tonaj care să ridice parcurile eoliene.

Investițiile vor presupune și dezvoltarea unui ”depozit” care să ofere baterii cu o capacitate de stocare de 300 de megawatti. De asemenea, va mai fi realizată și o nouă stație de transformare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul din Caransebeș va beneficia de o instalație modernă pentru aterizarea aeronavelor în orice condiții meteo

Articolul următor

Salariul mediu net din Timiș este în scădere

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share