Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Aeroportul din Caransebeș va beneficia de o instalație modernă pentru aterizarea aeronavelor în orice condiții meteo

Omul de afaceri Gabriel Olariu, care a preluat administrarea Aeroportului Caransebeș, a anunțat că va investi un milion de euro pentru realizarea unui sistem de aterizare a avioanelor modernă, pentru a permite aterizarea zborurilor internaționale în orice condiții meteo.

Investiția presupune achiziția unui sistem de aterizare instrumentală (Instrumental Landing System – ILS) este un sistem de navigație care utilizează o serie de emițătoare radio și care furnizează unui avion care vine la aterizare direcția și panta nominală de coborâre spre pistă. Acesta oferă posibilitatea aterizării în siguranță în condiții de zbor cu un plafon de nori coborât sau al unei vizibilități scăzute ca urmare a ceții, ploii sau ninsorii.

„În această săptămână vom achiziționa din Germania o instalație  de aterizare  instrumentală ILS 420- DME 451 în sumă de 1.150.000 de euro care ne va ajuta foarte mult în proiectul nostru de a deschide aeroportul traficului internațional. Ne dorim ca în această zonă montană să vină turiști din toată lumea, care pot alege Muntele Mic, Semenicul, Băile Herculane și care nu mai trebuie să facă vama pe aeroportul Timișoara și să caute transfer spre aceste zone.”, a declarat Gabriel Olariu, conform expressdebanat.ro.

Noul sistem va permite aterizarea sigură a avioanelor în orice condiții meteo. Firma omului de afaceri a concesionat respectivul aeroport și a anunțat investiții pentru modernizare în valoare de 100 de milioane de euro. Aeroportul cărășean va putea prelua turiștii care vor folosi stațiunile din Munții Banatului.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

65 mil. euro pentru Arena Residence la Oradea

Articolul următor
economica.net

Enel va dezvolta mai multe parcuri eoliene în zona Banatului

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share