Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Furnizorii de utilități, convocați pentru conectarea Maramureșului

Companiile Berg Sistem Gaz, Premier Energy, Delgaz și Electrica sunt chemate să ofere sprijin pentru a conecta localitățile din județ care nu au acces la utilități, în condițiile în care două treimi din Maramureș este în această situație.

Executivul Consiliului Județean (CJ) a avut o întâlnire de lucru cu Dumitru Chirilă, președintele Autoritatății Națională de Reglementare în domeniul Energiei, Eugen Cozma, vicepreședintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului, Sorin Bulagea, director general al Berg Sistem Gaz și reprezentant al Premier Energy, reprezentanți ai Delgaz Grid și Electrica.

La aceasta au care au participat atât primarii maramureșeni, cât și deputații Călin Bota și Gheorghe Șimon. Pentru dezvoltarea rețelelor de energie electrică și gaze naturale va fi nevoie de consolidarea unor parteneriate strategice ale CJ cu primăriile pentru a găsi cele mai bune soluții de conectare la utilități.

“Doar 36% din populația județului beneficiază de gaze naturale și, din păcate, avem, în 2021, localități din Maramureș în care cetățenii nu au acces la curent electric. Îmi doresc să colaborăm cât mai eficient cu primăriile din județ, iar împreună să găsim soluții specifice pentru fiecare zonă în parte.

Avem nevoie de proiecte concrete pentru a găsi surse de finanțare cât mai bune și am încredere că putem să dezvoltăm la un alt nivel domeniul de distribuție a rețelelor de gaze și energie electrică în Maramureș”, consideră Ionel Bogdan, președintele CJ.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

BRK Financial, intermediar dedicat pentru imobiliarii de la Impact

Articolul următor

Județele din Transilvania și Banat în top 10 înmatriculări de firme în 2021

Citește si:
Total
1
Share