Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Drumul Expres Satu Mare – Jibou, inclus în PNRR

Ministrul investițiilor, Cristian Ghinea, a confirmat că șoseaua de mare viteză Satu Mare – Baia Mare – Jibou se regăsește în Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), trimis ministerelor și care va fi adoptat săptămâna viitoare, susține senatorul Dan Ivan.

Autostrada Nordului este drumul expres care conectează nordul României la rețeaua europeană de autostrăzi, prin Bistrița-Năsăud, Suceava și Bucovina de Satu Mare și Maramureș. Pentru sectorul care leagă Satu Mare de granița cu Ungaria, a fost semnat contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic de execuție, fiind emis ordinul de începere a activității de proiectare.

Pentru cele trei loturi de drum de mare viteză Baia Mare – Bistrița – Vatra Dornei – Suceava (335 km) sunt în evaluare ofertele depuse pentru realizarea studiilor de fezabilitate. “Pentru Someș Expres (drumul expres Oar – Turda, care se suprapune pe Autostrada Nordului, de la granița cu Ungaria până la Dej), vor fi semnate contractele pentru loturile Bistrița – Vatra Dornei și Vatra Dornei – Suceava, lucrări ce au un termen de finalizare a studiului de fezabilitate de 18 luni.

Centura Dejului este inclusă în contractul de studiu de fezabilitate lot 2 (Baia Mare – Bistrița), așa cum este inclus și nodul de mare viteză din zonă. Centura se va reproiecta pe profil de drum expres: două benzi pe fiecare sens, absolut necesare unui oraș în plină dezvoltare, ca Dejul”, a precizat deputatul Viorel Băltărețu.

La Autostrada Nordului, următoarea perioadă este alocată alegerii variantei pentru sectorul Oar – Satu Mare, după care se estimează finalizarea studiului de fezabilitate. Aceasta este un drum de mare viteză pe traseul Oar, Satu Mare, Baia Mare, Dej, Bistrița, Vatra Dornei, Suceava.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CMPG va elabora strategia de dezvoltare a Sălajului

Articolul următor

WDP & Decathlon: a Romanian success story

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Gala Comunității Bihorene 2023

13 decembrie 2023 ora 18:00 – Teatrul Regina Maria din Oradea începând cu ora 18:00 Gala Comunității Bihorene…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share