Auto Industrie Lideri si afaceri Maramureș Producători Slider Transport Ultimele stiri

ATP Trucks Automobile din Baia Mare pregătește lansarea UpCity, primul autobuz electric românesc

ATP Trucks Automobile, compania românească producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane, pregătește lansarea pe piață a autobuzului electric UpCity. În momentul de față se lucrează la realizarea unui prototip care va fi prezentat în formă finală la începutul lunii mai. Prototipul este în proces de omologare la nivel european.

În luna martie, ATP Trucks furniza primele informații referitoare la noua sa investiție pe segmentul producție autovehicule de transport persoane. Am aflat contextul care a condus spre acest nou proiect îndrăzneț pentru ATP Group și primele detalii în legătură cu capacitățile de transport ale noului autobuz electric: 83 locuri, 25 (+1) pe scaune, podea joasă, 3 uși și o autonomie de 200 km, ce poate fi  extinsă până la 360 de kilometri. Componentele sunt achiziționate de la furnizori consacrați: bateriile aparțin producătorului CATL, gigantul bateriilor EV și furnizor pentru cele mai prestigioase brand-uri auto.

“Dacă tot discutăm despre furnizori importanți ale căror componente aduc plus valoare produsului nostru, cu referire la axe este relevant să menționăm producătorul german ZF Friedrichshafen AG consacrat pe piața de profil, care scrie istorie de peste 105 ani, respectiv pe cei de la DANA GK Drive System.

ATP Bus este prevăzut cu podea joasă, intrare joasă asigurând un confort sporit pentru călătorii cu diferite categorii de vârstă. Accesul facil pentru copii dar și pentru cei mai în vârstă, nu în ultimul rând pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, va fi imediat observat la UpCity.

În ceea ce privește motorul electric al autobuzului nostru, este un motor sincron cu magnet permanent dezvoltat de DANA Prestolite. Un alt mare și puternic producător care este în poziția de a oferi sisteme de propulsie electrică pentru toate tipurile de vehicule terestre: vehicule ușoare, vehicule comerciale și vehicule off-road.

Sistemul de frânare este definit de experții de la WABCO, sistemul de climatizare încorporează tehnologia Valeo iar sistemul de direcție este marca BOSCH. Toate aceste tehnologii reunite ne garantează un autobuz urban propulsat complet electric, inovator, sigur pentru șofer și pasageri, capabil să răspundă provocărilor în traficul orașelor mai mari sau mai mici. “ a precizat Directorul general al ATP Trucks, dl Lucian VARGA.

“Strategia de inovare demarată o dată cu producția primelor produse ale ATP Trucks ne-a consolidat poziția pe piața din România. Căutăm să identificăm parteneri în țară ale căror produse să fie integrate în sistemele noastre de mobilitate. Dacă prin tot acest proces putem asigura creșterea economiei naționale, locuri de muncă bine plătite la noi acasă și produse finite competitive și cerute în piață, cred că avem cu toții de câștigat.” a declarat dl Mircea CIRȚ, Președintele ATP Group.

Întreaga arhitectură a proiectului ATP Bus a furnizat un autobuz electric modern, adaptat cerințelor locale, cu profil ECO (ECOlogic & ECOnomic). Dacă nevoia unui oraș este de a înlocui autobuze vechi și poluante, UpCity 100% electric poate fi alegerea. Iar dacă e să răspundă favorabil și la nevoia de costuri optimizate, la fel, UpCity va fi în măsură să o facă. Subliniem, ca și producător local, ATP Trucks poate adapta produsul la nevoile locale.

ATP Bus acoperă parametri operaționali esențiali: capacitatea superioară de transport ce poate fi configurată până la 90 de locuri, autonomia ce poate fi extinsă până la 360 km și capacitatea de încărcare a bateriei în timp scurt (30 minute pentru încărcare rapidă, 3 ore timp de încărcare normală).

Lansarea pe piața din România a ATP Bus UpCity este estimată pentru luna mai iar distribuţia se va realiza prin ATP Motors (https://www.atp-motors.com/), dealear-ul auto deja consacrat din cadrul ATP Group. Clienţii beneficiază astfel de servicii și produse integrate: servicii specializate de mentenanţă şi reparaţii auto în service-uri autorizate, acces la piese de schimb pentru autovehicule – originale dar și aftermarket, asistenţă în service caroserie cu decontare directă a asigurărilor, servicii specializate de consultanţă pentru achiziție și vânzare auto, posibilitatea de a recepționa oferte prin platforme de licitații, finanţare și asigurări auto.

Related posts

Aberdeen Asset Management vinde cladirea de birouri Construdava

Ionut Oprea

”Oscar” în zona medicală, din Cluj în Transilvania

Stefana Muresan

Record de plăți online ale impozitelor și taxelor locale la Oradea

Traian Dan

Producătorul german Varta va investi 50 mil. lei pentru a produce la Braşov baterii pentru aparate auditive

redactia

Primăria Arad va reamenaja cu 100 milioane lei o piață istorică

redactia

Colliers market report H1 2020: Change is​ here, change is accelerating

Ionut Oprea

PORR Construct investeşte alături de doi parteneri 100 mil. euro în două hoteluri din Capitală

Stefana Muresan

POZITIV TB: Dan Paștiu, fondatorul francizei Dabo Doner – „Unii ar spune că mai bine stai degeaba, decât să lucrezi degeaba. Noi vrem să fim alături de client, chiar dacă nu facem profit”

Ion Surdu

Directorul CNAIR: În 2018 se vor finaliza „cu siguranţă” lucrările la 60 de kilometri de autostradă

Stefana Muresan

Zalăul va avea un parc de agrement de 6 milioane de lei

Nora Dumitrescu

Grupul bihorean Selina îi cheamă acasă pe lucrătorii români din străinătate

Traian Dan

Cum a afectat Covid-19 comerțul internațional de mărfuri: lovituri pentru industria Automotive și energie, dar surpriza vine din altă parte

Papuc Irina

Încep lucrările la Drumul Bistriței. Investiții de peste 23 mil. lei din fonduri europene

Stefana Muresan

Începe construirea unui parking de 4,1 milioane de euro la Cluj

redactia

Operatorul regional Apaserv Satu Mare pregătește atragerea a 200 mil. euro, fonduri europene

Stefana Muresan

Zece rezidenți în Parcul Industrial Bistriţa Sud

Stefana Muresan

Bucharest – skyline transformation 2025 | Crosspoint: transactions for projects that redefine the skyline

Ionut Oprea

Încă un expert confirmat la Conferința „Litigii pe Fonduri Europene”, București

redactia

Număr record de cereri pentru negocierile cu băncile în cadrul CSALB

Traian Dan

Comisia Europeană a aprobat Proiectul Crossbow, din care face parte Transelectrica

Stefana Muresan

Biofarm a avut un profit de peste 50 de milioane de lei în 2019

Papuc Irina

Mastercard donează un milion de euro pentru construcția primului spital de oncologie pediatrică din România

Stefana Muresan

Austriecii de pe Autostrada Transilvania încep anul în forță în Germania

Nora Dumitrescu

Universitatea de Științe Agricole Cluj și-a cumpărat podgorie în Sibiu

Nora Dumitrescu

Leave a Comment