Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Primăria Timișoara a dat startul la un nou proiect complex de infrastructură, în valoare de 40 de milioane de lei

În aceste zile pornește unul dintre cele mai importante șantiere din Timișoara, cel pentru reabilitarea Căii Bogdăneștilor. În valoare de 24 milioane de euro, cea mai mare parte a banilor fiind fonduri nerambursabile europene, acest proiect este parte a unuia mai amplu, pentru realizarea unui nou inel de circulație, care mai include ridicarea unui nou pod peste Bega, un pasaj subteran de mari dimensiuni, pe sub un număr mare de căi ferate, care Timișoara în două, extinderea unui bulevard, instalarea de noi linii de tramvai. Valoarea totală a proiectului inelului Vest depășește 40 de milioane de euro.

”Începem lucrările pe Bogdăneștilor, cel mai mare șantier din acest început de an și care va schimba total aspectul zonei. Nu vă ascund că au fost probleme cu proiectul, în special legate de lățimea trotuarelor și a pistelor de biciclete, care erau extrem de mici și din cauza cărora riscam să pierdem finanțarea europeană. Dar toate acestea au fost depășite acum. Trotuarele au fost lățite, la fel și pistele de biciclete, care acum respectă standardul de 1,5 m lățime. Iar șantierul a putut să înceapă fără probleme. Am fost pe șantier și am cerut constructorilor să ia toate măsurile necesare pentru ca lucrările să se desfășoare în siguranță pentru locuitorii din zonă și să producă cât mai puțin disconfort”, a anunțat Dominic Fritz.

Șantierul este unul ambițios, proiectul vizează reabilitarea liniei de tramvai şi lărgirea drumului la 4 benzi, de la intersecţia cu bulevardul Cetăţii până la bucla de întoarcere, pe o lungime de 2,4 km. Linia de tramvai va fi amplasată pe mijlocul tramei stradale, va fi dublă și încadrată de spaţii verzi cu pomi. De asemenea, se vor moderniza 7 stații de transport public.

Șantierul ar trebui să fie finalizat în vara anului 2023, însă, dacă totul merge bine, ar putea fi terminat până la finalul anului 2022, anunță primarul. Valoarea totală a contractului este de 116,8 milioane de lei cu tot cu TVA, echivalentul a 24,1 milioane de euro. Majoritatea banilor sunt nerambursabili și vin pe POR – Axa Prioritară 4.

Primarul a oferit și o viziune, care se întinde pe mai mulți ani, și care include mai multe investiții municipale asemănătoare.

”Calea Bogdăneștilor, împreună cu strada Grigore Alexandrescu – pe care se desfășoară deja lucrări și pentru care am primit 6 milioane de lei din fondul de rezervă al premierului -, cu pasajul Solventul – aflat în proiectare – și podul Solventul – a cărui proiectare o scoatem la licitație – vor întregi Inelul IV de circulație în zona de vest a Timișoarei. Împreună, ele formează cel mai ambițios proiect de infrastructură din ultimii zeci de ani, în Timișoara”, a mai spus Fritz.

Lucrările la noul inel vor viza construcția unui drum nou, cu două benzi pe sens și linie de tramvai în zona mediană, în prelungirea Căii Bogdăneștilor, printr-un nou pasaj inferior pe sub liniile de cale ferată din zonă, de circa 700 m, construcția unui pod nou peste Canalul Bega, lărgirea bd-ului Dâmbovița, pe cca. 200 m, inclusiv echiparea cu linie de tramvai, construirea de piste pentru biciclete și de trotuare pe toată lungimea drumului nou construit. Pistele pentru biciclete nu vor presupune o infrastructură separată, ci vor fi prevăzute în infrastructura drumului și a podului. Valoarea totală estimată a investiției Inelul IV Vest ar fi de 78.763.125 lei, cu TVA, respectiv 16.300.990 euro.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cum îi înveți pe timișoreni să meargă cu tramvaiul sau bicicleta mai mult? ADR Vest a studiat comportamentul oamenilor în transportul din Timișoara

Articolul următor

Investiții pentru reducerea ”amprentei de carbon” la Azomureș

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share