Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Sinohydro vrea să termine centura Zalăului anul viitor

Lucrările derulate de compania chineză Sinohydro la varianta de ocolire se vor finaliza până în toamna anului 2022, conform municipalității zălăuane.

Au început lucrările la tronsonul II al variantei ocolitoare a Zalăului. La ora actuală, compania chineză care execută lucrările se ocupă de organizarea de șantier și marchează traseul pe unde urmează construcția. Termenul de realizare a lucrărilor la tronsonul II este de doi ani, însă primarul Zalăului, Ionel Ciunt, a declarat că firma chineză a oferit asigurări că într-un an și jumătate lucrările vor fi finalizate.

Dacă totul decurge conform planului, în toamna lui 2022 se va putea circula pe centură, de la ieșirea din comuna Hereclean până pe Drumul European 81, spre Cluj-Napoca, potrivit Sălajul Liber. Ministerul Transporturilor a semnat autorizaţia de construire pentru Centura Zalău, prima şosea nouă din România care se face cu un constructor din China.

Emiterea autorizaţiei a fost urmată de ordinul pentru începerea lucrărilor şi intrarea în şantier. Antreprenor este Sinohydro, constructor din China care a câştigat contractul în 2020 pentru o valoare de 185 de milioane lei. În acest contract, componenta financiară a avut 60 de puncte, iar oferta tehnică, 40 de puncte.

Proiectul include cinci viaducte şi două poduri. Varianta Zalău are 5,5 km şi asigură legătura între Drumul Național 1F (Cluj-Napoca – Zalău – Satu Mare) şi Drumul Judeţean 191 C, termenul de execuţie fiind de 24 de luni, cu șapte ani de garanţie. Compania din China va asigura managementul pe şantier şi utilajele specializate, în timp ce forţa de muncă vine din plan local. Unele utilaje vor fi închiriate din ţară.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Piața rezidențială în orașele regionale: urcare la Cluj și Timișoara

Articolul următor

ULBS devine prima universitate din România care acceptă plata taxelor pentru admitere într-o criptomonedă

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share