Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața rezidențială în orașele regionale: urcare la Cluj și Timișoara

Prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă, după ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an.

În cele mai mari orașe ale țării, suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 1,5% luna trecută, ajungând la 1.379 euro/mp util (față de 1.358 euro/mp în februarie), potrivit indicelui Imobiliare.ro. Evoluții pozitive au avut loc în patru dintre șase mari orașe monitorizate, Cluj-Napoca și București conducând în clasamentul creșterilor de preț.

La Cluj-Napoca, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 2,1% în martie, acestea situându-se la o medie de 1.887 euro/mp (comparativ cu 1.848 de euro/mp în februarie). Prețurile au crescut pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,7% (de la 1.822 la 1.853 euro/mp), iar cele din ansamblurile noi, cu 2,7% (de la 1.874 la 1.924 de euro/mp).

În Timișoara, suma medie solicitată pentru un apartament s-a majorat ușor în martie, cu 0,2%, de la 1.301 la 1.304 euro/mp. Apartamentele vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană s-au apreciat în ultimele 31 de zile cu 0,9%, de la 1.297 la 1.309 euro/mp. Locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, au înregistrat un recul de 1,9%, de la 1.316 la 1.291 euro/mp.

Indicele Imobiliare.ro relevă o stagnare a prețurilor apartamentelor în martie la Brașov, la 1.277 euro/mp. Un apartament vechi poate fi achiziționat, în medie, cu 1.257 euro/mp, cu 1% mai mult decât luna trecută (când ar fi costat 1.244 de euro/mp). O locuință într-unul dintre ansamblurile rezidențiale nou-construite are acum o valoare medie de listare de 1.306 euro/mp, în scădere cu 2,3% față de februarie (de la 1.337 euro/mp).

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corteva Agriscience a anunțat că Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe bază de Inatreq™ active.

Articolul următor

Sinohydro vrea să termine centura Zalăului anul viitor

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share