Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Piața rezidențială în orașele regionale: urcare la Cluj și Timișoara

Prețurile locuințelor din România au revenit, la începutul primăverii, pe o traiectorie ascendentă, după ușoarele scăderi consemnate în primele două luni ale acestui an.

În cele mai mari orașe ale țării, suma medie solicitată de vânzătorii de apartamente (noi și vechi) s-a majorat cu 1,5% luna trecută, ajungând la 1.379 euro/mp util (față de 1.358 euro/mp în februarie), potrivit indicelui Imobiliare.ro. Evoluții pozitive au avut loc în patru dintre șase mari orașe monitorizate, Cluj-Napoca și București conducând în clasamentul creșterilor de preț.

La Cluj-Napoca, așteptările vânzătorilor de apartamente s-au majorat cu 2,1% în martie, acestea situându-se la o medie de 1.887 euro/mp (comparativ cu 1.848 de euro/mp în februarie). Prețurile au crescut pe ambele segmente de piață analizate: locuințele din blocurile vechi s-au apreciat cu 1,7% (de la 1.822 la 1.853 euro/mp), iar cele din ansamblurile noi, cu 2,7% (de la 1.874 la 1.924 de euro/mp).

În Timișoara, suma medie solicitată pentru un apartament s-a majorat ușor în martie, cu 0,2%, de la 1.301 la 1.304 euro/mp. Apartamentele vechi disponibile spre vânzare pe piața timișoreană s-au apreciat în ultimele 31 de zile cu 0,9%, de la 1.297 la 1.309 euro/mp. Locuințele din cadrul noilor ansambluri rezidențiale, pe de altă parte, au înregistrat un recul de 1,9%, de la 1.316 la 1.291 euro/mp.

Indicele Imobiliare.ro relevă o stagnare a prețurilor apartamentelor în martie la Brașov, la 1.277 euro/mp. Un apartament vechi poate fi achiziționat, în medie, cu 1.257 euro/mp, cu 1% mai mult decât luna trecută (când ar fi costat 1.244 de euro/mp). O locuință într-unul dintre ansamblurile rezidențiale nou-construite are acum o valoare medie de listare de 1.306 euro/mp, în scădere cu 2,3% față de februarie (de la 1.337 euro/mp).

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Corteva Agriscience a anunțat că Marea Britanie a aprobat omologarea unui produs pe bază de Inatreq™ active.

Articolul următor

Sinohydro vrea să termine centura Zalăului anul viitor

Citește și:
Citeste mai mult

Cele 10 șantiere ale Bihorului în 2022

Printr-o postare pe pagina sa de Facebook, Ilie Bolojan, președintele Consiliului Județean Bihor a trecut în revistă cele…
Citeste mai mult

Investițiile Oradiei în sănătate în 2022

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanții Direcției de Management Proiecte cu Finanțare Internațională (DMPFI) Oradea, în domeniul sanitar, anul…
Zi de Zi știri ecoomice:
Total
1
Share