Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Balastierele ilegale din Ardealul de Nord, depistate prin satelit

Administrația Bazinală a Apelor Române Someș-Tisa (ABAST) va folosi aparatura GPS pentru a depista agenții economici care exploatează ilegal resursele minerale din această zonă.

Inspectorii ABAST au identificat o societate comercială care exploata agregate minerale în afara perimetrului autorizat. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 75.000 de lei. Perimetrul era amplasat în albia majoră a râului Someș, în localitatea Pomi, din județul Satu Mare.

Suprafața de teren exploatată ilegal a fost delimitată cu ajutorul aparaturii GPS. ABAST va continua controalele pe linie de gospodărire a apelor la balastierele din județele Cluj, Maramureș, Satu Mare, Bistrița-Năsăud și Sălaj.

“Orice lucrare pe ape sau care are legătură cu apele se poate executa numai dacă titularul deține acte de reglementare în domeniul gospodăririi apelor, eliberate la cerere de către instituția noastră”, au precizat reprezentanții ABAST.

În 2020, inspectorii instituției au aplicat 24 de amenzi contravenționale, în valoare de 1,3 milioane de de lei la acest tip de folosințe, conform prevederilor legii apelor. ABAST a înaintat organelor de anchetă șase plângeri penale pentru activităţi de exploatare ilegală a agregatelor minerale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Patru oferte pentru fezabilitatea noului bulevard Gara Cluj – Podul IRA

Articolul următor

Peste 62.000 de tranzacţii imobiliare în luna martie. În Transilvania, cele mai multe au fost în Cluj, iar cele mai puține - în Covasna

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share