Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Patru oferte pentru fezabilitatea noului bulevard Gara Cluj – Podul IRA

Consorțiul DE Construct Project Cluj, societățile TPF Inginerie București, NV Construct Cluj și Aduro București au depus oferte pentru culoarul de mobilitate dintre străzile Răsăritului – Câmpul Pâinii – Pod IRA, din Cluj-Napoca.

Contractul vizează realizarea studiului de fezabilitate, planului urbanistic zonal, documentaţiei pentru autorizarea lucrărilor de construcţii şi proiectului tehnic. Ofertele se află în etapa de evaluare şi calificare tehnică, urmând cea finaciară, iar câştigătorul urmează să fie anunţat în iunie 2021. Valoarea contractului este de 3,25 milioane de lei, din fonduri bugetare.

Artera ar urma să aibă 21 m lățime, așadar patru benzi de circulație rutieră, dar și trotuare, respectiv piste de biciclete. Primul pas pentru construirea noului bulevard este edificarea podului Răsăritului. Traseul până la Podul IRA este pe străzile Căii Ferate – Răsăritului – Câmpul Pâinii.

Proiectul a fost luat în discuţie în şedinţa comisiei tehnice de amenajare a teritoriului și de urbanism a municipalității. Acesta prevede un drum nou care se va crea pe un traseu de mobilitate şi care va decongestiona traficul în zonă, însă în prealabil este necesară efectuarea de exproprieri. Culoarul este programat pe lângă calea ferată.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Zalăul își modernizează iluminatul public pe 42 de kilometri

Articolul următor

Balastierele ilegale din Ardealul de Nord, depistate prin satelit

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share