Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

CTP Cluj-Napoca, în top 10 operatori de plăți digitale din Europa

Compania de Transport Public (CTP) Cluj-Napoca se află între primii 10 operatori din sectorul transportului în Europa, în funcție de numărul plăților digitale efectuate de călători. 

Cu peste un milion de bilete cumpărate de călătorii clujeni – în martie 2021 – prin sistemele electronice de plată, CTP este în primele 10 companii din acest sector în Europa. Datele au fost publicate de compania internațională Visa.

1,07 milioane de vânzări electronice s-au înregistrat în martie, adică bilete achiziționate prin plăți electronice la Cluj. Comparând cu noiembrie 2020, creșterea numărului de bilete luate folosind instrumente digitale este de 28%. Conform Visa, România este pe locul 3 european la plățile electronice, după Marea Britanie și Polonia, fiind urmată de Italia și Franța.

Deținătorii de carduri Visa au realizat, în decembrie 2020, 900.000 de tranzacții contactless pentru plata călătoriilor cu mijloacele de transport în comun la nivel național, ceea ce plasează România pe locul 3 în Europa în privința utilizării plăților digitale în domeniul transportului public.

CTP și Metrorex București se află în top 10 companii europene în funcție de numărul plăților digitale efectuate de călători. În Transilvania și Banat, plăţile contactless cu card bancar sau cu telefonul mobil sunt posibile în sistemele de transport public din Arad, Baia-Mare, Cluj, Oradea, Sibiu, Sighișoara, Timișoara.

Numărul de tranzacții a crescut de 2,3 ori în decembrie 2020 comparativ cu aceeași perioadă din 2019. Dintre orașele care au introdus plata cu ajutorul cardurilor contactless în mijloacele de transport public, Cluj-Napoca, Sibiu, Iași, Timișoara contribuie la creșterea lunară a tranzacțiilor cel mai mult.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Rețeaua Logischool vrea să se extindă în Transilvania

Articolul următor

Universitatea Iuliu Hațieganu a avansat în Scimago Ranking

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share