Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Dublă investiție europeană într-un proiect piscicol din Cluj

Complexul piscicol Bolloga, din județul Cluj, beneficiază de o nouă finanțare din fonduri ale Uniunii Europene, de 1,2 milioane de euro, după cea inițială, de 300.000 de euro.

Păstrăvăria ecologică a familiei Oltean este situată în satul Bologa, la 65 km pe cursul râului Henț, zonă aleasă datorită calităților apei. Ferma se întinde pe o 4.000 mp, are 15 bazine exterioare și o capacitate de producție de 30 de tone de pește.

În apropiere, Ovidiu Oltean a investit într-o fermă ecologică de păsări de carne. Ovidiu și Vasilena Oltean au demarat proiectul în 2013, iar producția de păstrăv ecologic a fost începută în 2017, cu o investiție de 700.000 de euro, din care 300.000 finanțare din fonduri europene.

„Ani de zile am făcut livrări la domiciliu cu duba frigorifică. Este o problemă a tuturor producătorilor mici și mijlocii din țară, pentru că în piețe ajung mai mult samsarii decât producătorii, iar relația cu supermarketurile este dificilă: un producător mediu se lovește de tot felul de provocări, iar prețul este foarte mic.

Atunci noi ne-am decis să investim într-o băcănie. Am deschis afacerea asta pentru a ne putea desface păstrăvul nostru și păsările de carne, dar și pentru a putea oferi celorlalți o variantă curată, simplă, de distribuție, fără stres că trebuie să ne supradimensionăm afacerea, ca atunci când intri în relație cu un supermarket” a explicat antreprenorul clujean.

Familia a investit 200.000 de euro în două băcănii în Cluj-Napoca, ce reunesc produsele ecologice și locale. Prima a fost deschisă în octombrie, într-o zonă de unde veneau cele mai multe comenzi pentru păstrăv, o investiție de 120.000 de euro. Băcănia are un spațiu de comercializare a produselor și o zonă de restaurant, unde se servesc mâncăruri preparate din ingredientele aflate la vânzare.

“Conceptul este clădit pe ideea de sprijin, de colaborare, de promovare a produselor locale, dar mai ales pe ideea furnizării unei hrane de înaltă calitate. Încurajez consumatorii să aleagă produsele ecologice, să sprijine micii și marii fermieri, pentru că doar așa vom asigura supraviețuirea lor pe piață și accesul nostru la o hrană sigură”, a remarcat europarlamentarul Daniel Buda, în cadrul unei vizite la complexul piscicol.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Sinohydro, ultimul “mohican” din China de pe marile șantiere ale României

Articolul următor

Asociere pentru realizarea centurii ocolitoare a Sânmartinului și Băilor Felix

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică România (DEER) Cluj, cel mai mare distribuitor național de profil, a organizat proiectul educativ “Școala Altfel cu Micul Energetician”, proiect care face parte din campania sa educativă.
Citeste mai mult

DEER predă energetica viitoarelor generații

3.000 de elevi din ciclul primar de învățământ învață despre energie în cadrul proiectului educativ. Distribuție Energie Electrică…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share