Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

“Granzii” clujeni din IT, consultanți pentru digitalizarea orașului

Consiliul Consultativ pentru Antreprenoriat și Inovare (CCAI) în IT s-a întrunit pentru a dezbate strategia de transformare digitală a municipiului. Aceasta a fost prezentată de Călin Hințea, decanul Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării și de Nicolae Urs, prodecan al FSPAC.

La reuniune au participat reprezentanți ai unor companii importante de tehnologia informației precum NTT DATA, AROBS Transilvania Software, Evozon, Arxia, dar și ai clusterelor de specialitate. Utilizarea tehnologiei pentru creșterea calității vieții în este una dintre prioritățile municipalității.

Administrația se vrea una deschisă, iar serviciile oferite cetățenilor să se ridice la exigențele lor. Municipalitatea a constituit CCAI, alături de cele două clustere clujene de specialitate, pentru o colaborare strânsă și eficientă între comunitatea de IT și administrația locală.

Strategia are la bază o analiză temeinică și subliniază câteva priorități strategice pentru transformarea digitală a orașului: centrarea pe cetățean, rolul esențial al educației și al educației digitale, prioritizarea inovării în toate domeniile, interoperabilitate, integrarea serviciilor și deschiderea seturilor de date.

„Documentul va fi supus dezbaterii publice, apoi vor fi parcurși toți pașii procedurali necesari pentru ca documentul să fie înaintat consiliului local și să putem începe să lucrăm la atingerea obiectivelor. Am adus în discuție câteva dintre obiectivele prioritare din bugetul pentru 2021, dar și proiecte majore, pe termen mediu și lung, care vor avea impact asupra întregii zone metropolitane.

Reprezentanții sectorului IT din Cluj-Napoca au contribuit semnificativ la dezvoltarea acestei strategii digitale. Expertiza, resursele și capacitatea lor de inovare sunt esențiale pentru viitorul digital al orașului nostru. Industria IT clujeană este unul dintre motoarele economice ale Clujului și un avantaj competitiv pe termen lung, alături de Universitate și de tinerii talentați”, susține primarul Emil Boc.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Romcab raportează venituri de 173 milioane de euro la finalul lui 2020

Articolul următor

Țara Făgărașului a investit 30.000 de euro într-un brand de promovare a destinațiilor turistice

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share