Energie Industrie Lideri si afaceri Mureș Slider Ultimele stiri

Romcab raportează venituri de 173 milioane de euro la finalul lui 2020

Romcab S.A (indice bursier MCAB) anunță o cifră de afaceri de 173 milioane EUR la finalul lui 2020, în creștere cu aproape 88% față de anul precedent. În termeni de profitabilitate, anul 2020 a marcat o revigorare, pierderea înregistrată de companie reducându-se la jumătate față de anul 2019.  Situațiile financiare aferente exercițiului financiar 2020 sunt disponibile pe site-ul companiei: www.romcab.com – Acționariat – Informații Acționariat – Rapoarte anuale – 2020.

„Activitatea din ultimii patru ani a fost marcată de pierderi, însă Romcab a reușit să depășească provocările aduse de insolvență, înregistrând o creștere semnificativă și constantă a cifrei de afaceri, de la 37 milioane EUR în 2017, la 173 milioane EUR în 2020, capacitatea de producție a companiei rămânând intactă în tot acest timp. În perioada marcată de criza sanitară mondială, Romcab a reușit să își mențină activitatea neîntreruptă, anul 2020 marcând o revenire a volumului de business la un nivel comparabil cu cel înregistrat în perioada anterioară demarării procedurii de insolvență”, declară Zoltan  Prosszer, Administrator Special, Romcab.

Romcab a intrat în insolvenţă la propria cerere la începutul anului 2017 şi a revenit pe 4 martie 2021 la tranzacţionare la Bursa de la Bucureşti, pe fondul confirmării planului de reorganizare depus și asumat de Administratorul Special. Acțiunile Romcab au înregistrat pe bursă o creștere însemnată a cotației, depășind rapid dublul valorii înregistrate la momentul blocării, pe fondul unui volum de tranzacționare ridicat.

Conform datelor preliminare, pentru primul trimestru din 2021, compania a raportat o cifră de afaceri de 62 milioane euro, în creștere cu 70% față de perioada similară a anului trecut.

„Pentru 2021, tendința de creștere este una clară. Deși ne aflăm în perioada de reorganizare, am reușit să menținem contractele cu clienții și furnizorii, am revenit la același număr de angajați ca înainte de insolvență și am demarat procesul de atragere de noi surse de finanțare prin încheierea unui contract de credit în valoare de 23 milioane de euro în luna martie a acestui an. Putem spune că ne îndreptăm cu pași siguri către recâștigarea poziției de lider de piață și estimăm că vom ieși din insolvență mult înainte de termenul prevăzut în planul de reorganizare, respectiv cel de-al treilea an din perioada de reorganizare. Ceea ce am reușit până acum este o performanță remarcabilă, într-un timp record, în contextul în care, conform datelor de care dispunem, mai puțin de 2% din companiile care intra sub incidența Legii Insolvenței reușesc să se reorganizeze”, adaugă Zoltan Prosszer, Administrator Special, Romcab.

Romcab a contractat pe 24 martie un credit de 23 milioane euro, utilizarea fondurilor fiind condiţionată de trei factori: planul de reorganizare să fie definitivat, aflându-se pe rolul Curţii de Apel Tg. Mureș, fiind estimat că se va fixa termen până la finele lunii aprilie; negocierile cu creditorii din procedura de insolvenţă să fie finalizate, până la finalul lunii mai estimativ; constituirea garanţiilor.

Compania intenționează să intervină pe piață prin emisiunea de acțiuni si obligațiuni convertibile în acțiuni, prin distribuiri gratuite de acțiuni, dar și prin cumpărare de acțiuni pentru programe de recompensare a angajaților.

Piața pe care societatea activează se estimează a fi în continuă creștere, principalele motoare în acest sens fiind utilizarea la scară tot mai largă a automobilului electric și a investițiilor uriașe în infrastructura necesară deservirii acestuia, programele destinate promovării producției de energie din surse regenerabile, alături de revirimentul estimat în sectorul construcțiilor.

Related posts

CJ Sibiu a achiziționat la Bursa Română energia electrică pentru anul 2020 pentru 21 de instituții

Papuc Irina

UVT participă la proiectul de înființare a Universității Europene UNITA

Stefana Muresan

Polonezii de la Impro vor moderniza fabricile din Timiș și Cluj

Nora Dumitrescu

Danezii de la Ramboll vor superviza proiectul regional de apă-canal din Turda

Nora Dumitrescu

Aradul, exemplu pentru zona de vest a României, în accesarea de fonduri europene prin Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

PRIMER: Ce ar trebui sa stie pacientii despre mecanismului de serializare si verificare a medicamentelor

redactia

VIDEO: CON-A va finaliza lucrările de modernizare a Stadionului Municipal Sibiu

Ion Surdu

Regiunea Nord-Vest vrea parteneriat cu Zalăul

Nora Dumitrescu

Astra Film Festival 2019 propune o selecție remarcabilă de filme

Ligia Voro

Excedent bugetar de 13 milioane de lei la Alba Iulia. Cum vrea Primăria să cheltuie banii

Papuc Irina

Pleacă Simex, vine Lidl. Supermarket în loc de fabrică

Nora Dumitrescu

Grupul Bosch a trimis echipament medical la Cluj și Timișoara

Nora Dumitrescu

Dezvelirea bustului regelui Decebal la Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj

redactia

Şoseaua care leagă Hunedoara de Călan, modernizată cu 36,4 milioane lei, fonduri europene

redactia

Grupul Nutrientul din Bihor investeşte 10 mil. euro în noi ferme

Stefana Muresan

Top cele mai vândute mărci în primele două luni din 2019

Stefana Muresan

AFIR: Fermele mici, proiecte de 256 de milioane de euro

redactia

Compania Jidvei a premiat câștigătorii Festivalului Național de Folclor „Strugurele de aur”

Ligia Voro

Londra promovează, din nou, antreprenoriatul feminin românesc, la ELITE Business Club

Stefana Muresan

Guvernul deschide o nouă nișă pe piața cardurilor: tichetele sociale pe suport electronic

Ion Surdu

Dejul își face un centru recreativ de 3,7 milioane de euro

Nora Dumitrescu

Top cinci comune din România unde se trăiește mai bine decât în Occident, datorită investițiilor și atragerii fondurilor europene

Stefana Muresan

Rondo Ganahl a achiziționat 60% din Transilvania Pack & Print

Ligia Voro

Explan și Best Consulting verifică fezabilitatea Autostrăzii Nordului

Nora Dumitrescu

Leave a Comment