Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Simex și-a făcut showroom pe platforma industrială

Producătorul de mobilă din lemn masiv Simex a decis să își deschidă un showroom pe locația unde se desfășoară și procesul de fabricație, în satul Cehei.

Unitatea este amplasată pe platforma industrială a orașului, acolo unde funcționează și principala capacitate de producție. Grupul de mobilă va vinde retailerului german Lidl terenul pe care se află una dintre fabricile sale din orașul Șimleu Silvaniei (Microsimex, fostă Simob).

Producția va fi mutată în afara orașului, în Cehei și Nușfalău. Simex avea în 2019 vânzări de 11 milioane de euro, cu patru fabrici și 700 de angajați. Proprietarul grupului de mobilă, Dumitru Blaga, a justificat vânzarea prin necesitatea reducerii costurilor și prin faptul că Microsimex se afla într-o zonă de locuințe.

„Procedurile de autorizare, demolare și construire credem că se vor finaliza în 2022. Am cumpărat în 2003 această secție, pe când era în paragină (falimentul Simob) și fără activitate, fiind construită din 1954. Această tranzacție va ajuta Simex să scape de unele datorii către bancă și să putem să plătim salariile celor 460 de angajați din companie”, a declarat Dumitru Blaga.

În secția care se vinde lucrează 32 tâmplari, care se vor muta, în 2022, în celelalte fabrici din Șimleu și Nușfalău. Lidl, parte a grupului Schwarz, este prezent în 32 de țări și operează 11.200 de magazine, cu 310.000 de angajați, dintre care 8.000 în România, unde are 280 de unități și cinci centre logistice.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Cinci luni la dispoziția Evalstar Serv să construiască Autogara Beiuș

Articolul următor

Romania Logistics Forum 2021 - 20 April, 14:00

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Citeste mai mult

Startup Europe Week Brașov 2024

Startup Europe Week este o inițiativă a Comisiei Europene de animare a afacerilor prin organizarea simultană a unor…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share