Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Consiliul Concurenței a dat liber la cumpărarea Somplast

Consiliul Concurenței din România a aprobat cererea grupului controlat de omul de afaceri Dorel Goia de a prelua pachetul majoritar la producătorul de ambalaje Somplast Năsăud.

Tranzacţia vizează preluarea a 70% din Somplast de la Societatea de Investiții Financiare Banat-Crișana. În urma, grupului TeraPlast i s-au adăugat capacități de producție de 4.000 tone de polietilenă. Din acestea, 3.000 de tone reprezintă capacitatea de folii și 1.000 de tone, cea de producție de țeavă. În plus, TeraPlast dobândește 20.000 mp de hale în Năsăud.

Grupul are în curs de implementare și o investiție de 12 milioane de euro, cofinanțată prin ajutor de stat, pentru construirea unei fabrici de folii biodegradabile în Parcul Industrial Sărățel. Împreună cu Somplast, investiția TeraPlast în business-ul de ambalaje flexibile se ridică la 13 milioane de euro.

Prin investițiile în ambalaje flexibile, grupul își propune înlocuirea importurilor din piață prin oferirea de produse românești de calitate, certificate la standarde europene, dar și ca în 2022 să devină liderul pieței românești de ambalaje flexibile.

Recent, TeraPlast a anunţat finalizarea tranzacţiei de vânzare a diviziei de produse din oţel către Kingspan (Irlanda). În 26 februarie, acţiunile grupului în TeraSteel (România şi Serbia) și Wetterbest, au fost transferate către Kingspan, pentru 373 de milioane de lei.

Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast. TeraPlast are o capitalizare de 1,4 miliarde de lei şi este deţinută în proporţie de 46,8% de omul de afaceri clujean, în timp ce Fondul de Pensii Administrat Privat NN Pensii are 12,2% din capitalul social.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Parcări supraetajate în serie la Zalău

Articolul următor

Dialoguri necesare: Totul despre pesticide. Eveniment online realizat de AIPROM astăzi, 19 aprilie, ora 19

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share