Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

„Mănușa de Aur” în Țara Făgărașului: 5.000 de voluntari au strâns peste 100 tone de deșeuri într-o amplă acțiune de curățenie

În regiunea Țara Făgărașului a fost organizată cea mai amplă acțiune de curățenie, la care au participat peste 5.000 de voluntari din aproximativ 100 de localități. Acțiunea a fost lansată de Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului și s-a numi „Mănușa de Aur“. Pe 17 aprilie, voluntarii înarmați cu saci și mănuși au plecat spre zonele care urmau să fie igienizate.

„Noi încercăm să sensibilizăm și să aducem ca și practică curățenia în fața curții, așa cum odată se făcea, o curățenie săptămânală în ceea ce privește trotuarul din fața porții, întreținerea rigolelor, aranjamente florale, vopsirea pomilor, să se întâmple permanent și acum. Probabil cu toții ne aducem aminte că aceste lucruri se întâmplau în sate. Toți oamenii măturau, cel puțin duminica, strada și mai departe curățau și partea de rigolă și trotuar. Acum astfel de acțiuni sunt tot mai puține și tocmai de aceea trebuie să readucem un obicei și o responsabilitate pe care oamenii le aveau fără ca cineva să-i organizeze. Noi o să apelăm, pe lângă voluntarii care vin la acțiune, la toți locuitorii satelor și dacă nu participă la curățenia râurilor, extravilanului, drumurilor, pe care noi le vizăm ca și lucrări pe care trebuie să e facem pe partea de igienizare, cel puțin să iasă în fața porții și să-și facă curățenia în fața gospodăriei. Este și o datorie cetățenească, dar este și o obligație legală“, a spus Florin Ioani, președintele Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Centrul Regional pentru Dezvoltare Durabilă și Promovarea Turismului – Țara Făgărașului, citat de fagarasultau.ro.

„Sâmbătă a fost o zi minunată datorită vouă, celor care iubiți Țara Făgărașului! La acțiunea de curățenie generală Mănușa de Aur, au participat aproximativ 5000 de voluntari care au strâns peste 100 de tone de deșeuri, un început promițător pentru o Țară a Făgărașului mai curată!”, au anunțat organizatorii după acțiune.

Campania a fost lansată luni, 29 martie 2021, pe pagina de facebook a Asociației, sub forma unei provocări realizate cu ajutorul actorului Pavel Bartoș și a cântăreței Lora.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Сorteva Agriscience va extinde stația de condiționare pentru semințe de floarea-soarelui din România

Articolul următor

Concelex și Erbașu încep lucrările la noua Academie de Muzică din Cluj

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share