Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Concelex și Erbașu încep lucrările la noua Academie de Muzică din Cluj

Cele două companii bucureștene de construcții vor da startul lucrărilor la noul campus al Academiei de Muzică Gheorghe Dima (AMGD), situat în cartierul Mănăștur.

“La finalul lucrărilor, instituția clujeană va fi acreditată cu calificativul grad de încredere ridicat, beneficiind de un spațiu potrivit performanței artistice. Proiectul are o suprafață desfășurată de 23.098 mp, iar sala de spectacole are o capacitate de 835 de persoane.

Clădirea are spații noi pentru universitate: sală de orgă, amfiteatru, bibliotecă, o nouă sală de sport, dar și un cămin studențesc, cu 56 camere, pentru 180 de studenți. Facem echipă în continuare cu partenerii de la Construcții Erbașu”, a transmis conducerea Concelex.

Din asociere mai face parte societatea Tera Gaz Construct. Proiectul contractat de Compania Națională de Investiții are în vedere realizarea de spaţii optime ţinând cont de utilizarea judicioasă a structurii de rezistenţă a clădirii existente asupra căreia se intervine. În jurul complexului vor fi amenajate 118 locuri de parcare, alei pietonale şi carosabile.

Reconversia și extinderea vizează ruina de str. Bucium, aflată în acest stadiu de 20 de ani. Cei 1.000 de studenţi şi personalul academic îşi derulează acum activitatea într-un imobil care nu aparţine de drept instituției, fiind o clădire retrocedată.

Clădirea trebuia să fie inițial spital regional de urgență. Șantierul a început în 1995, dar lucrările au fost întrerupte din lipsă de fonduri, dar și pentru că proiectul s-a dovedit inadecvat. În 2006, terenul de 20.071 mp și construcția de 3.700 mp au fost predate de către Consiliul Județean Ministerului Educației Naționale.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

„Mănușa de Aur” în Țara Făgărașului: 5.000 de voluntari au strâns peste 100 tone de deșeuri într-o amplă acțiune de curățenie

Articolul următor

Un Stradivarius întâmpină reîntoarcerea publicului sătmărean în sala Filarmonicii Dinu Lipatti

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share