Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Mall lângă mall la fosta IAIFO

Un al doilea mall este pe cale să apară la Zalău, pe terenul fostei Întreprinderi de Armături Industriale din Fontă și Oțel (IAIFO).

Noul complex comercial programat pe suprafața care va fi disponibilă în urma demolării ultimelor hale nu va avea legătură cu Zalău Value Centre (ZVC), dat deja în folosință pe aceeași platformă industrială, potrivit Sălajul Liber. Al doilea mall va cuprinde peste 100 de magazine, investitorii anunțând că vor crea până la 1.000 de locuri de muncă.

Fabrica Armătura din Zalău a fost vândută în totalitate, tranzacția având loc în martie. Terenul din zonă va fi curățat de fierul vechi și de ruinele fabricii, care era un etalon în perioada regimului comunist, dar care în prezent trăia doar din amintirea vremurilor apuse, pentru a face loc noului complex comercial.

Joseph Mars Investment (JMI) București este dezvoltatorul imobiliar care a achiziționat platforma de la actualul proprietar, Rominserv, tranzacția cifrându-se la 1 milion de euro. JMI a fost înființată în 2019 și este axată pe proiecte imobiliare cu materie primă de calitate. ZVC a fost ridicat pe un teren de 5,5 ha deținut de Rominserv, din grupul Rompetrol. Zona de spații comerciale ocupă 1,8 ha, iar căile de acces, 2,2 ha.

IAIFO a fost înfiinţată în 1969, fiind specializată în proiectarea, fabricarea şi comercializarea de armături industriale din fontă şi oţel, precum şi de supape de siguranţă cu arc. Din 2004, compania a devenit membră a grupului Rompetrol. Rominserv Valves IAIFO este deţinută integral de KMG International.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Prima școală internațională din vestul României preconizează înscrierea a 450 de noi elevi pentru anul școlar următor

Articolul următor

Bruxelles-ul vrea Inteligență Artificială de încredere în UE: Fără sisteme sau aplicații care permit guvernelor să efectueze o evaluare a comportamentului social

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share