Educație Timiș

Prima școală internațională din vestul României preconizează înscrierea a 450 de noi elevi pentru anul școlar următor

British International School of Timișoara, prima școală internațională din vestul țării, a început procedura de înscriere a noilor elevi pentru anul școlar 2021-2022. Campusul își continuă dezvoltarea, urmând ca în septembrie 2021 să fie inaugurată o nouă sală de sport modernă, prima sală de sport școlară construită după 1989 în Timișoara.

La doi ani de la deschidere, 350 de elevi din peste 15 țări, domiciliați în Timișoara, dar și Arad, urmează cursurile școlii. Începând din această toamnă, British International School of Timișoara își propune o creștere semnificativă a capacității de școlarizare, pentru a putea oferi astfel oportunitatea accesării unui învățământ de înaltă calitate unui număr de elevi mai mare. Se preconizează că 450 de elevi vor fi înscriși pentru anul școlar 2021 – 2022.

Vor fi deschise grupe suplimentare de elevi pentru grupa pregătitoare, respectiv anii 1 și 2. Din următorul an școlar, instituția de învățământ va oferi cursuri elevilor începând cu vârsta de 4 ani (clasa pregătitoare) până la 17 ani (anul 11, conform sistemului de educație din Marea Britanie). Capacitatea de școlarizare va crește treptat, astfel încât prima promoție va absolvi studiile liceale în iunie 2024. Numărul de locuri disponibile pentru anumite clase rămâne limitat, în urma creșterii interesului față de învățământul în sistem britanic și ca urmare a extinderii treptate.

Procesul de înscriere a elevilor noi a început în data de 14 aprilie. La fel ca anul trecut, elevii existenți au avut prioritate la reînscriere. De asemenea, 150 de elevi sunt deja pe listele de aștetare, urmând ca locurile disponibile pe clase să fie anunțate în perioada următoare. Procesul de înscriere a noilor elevi, presupune și o serie de evaluări la limba engleză, matematică și interviuri cu membrii echipei manageriale pentru a atrage cei mai bine pregătiți elevii.

British International School of Timisoara a obținut încă din primul an de funcționare prestigioasa acreditare internațională COBIS (Council of British International Schools), acordată în urma unei riguroase inspecții care a concluzionat ca institutia îndeplinește standardele prevăzute pentru o școală înternațională cu curiculum britanic. În același timp, anul trecut, a fost obținută certificarea Cambridge, fapt ce a permis acreditarea primului centrul de examinare Cambridge International din zona de vest a țării. De altfel, prima examinare Cambridge a fost organizată în acest an, elevii obținând rezultate deosebite.

Totodată, scoala este in proces de finalizare a stagiului 2 din procesul de acreditare COBIS, care va reconfirma înalta ținută academică a procesului de învățământ organizat de British International School of Timisoara. Școala a demarat procesul de autorizare în vederea oferirii programului International Baccalaureate, obținând în acest an statutul de “International Baccalaureate candidate school”.

British International School of Timișoara și-a început activitatea în 2019, într-un campus situat în zona de nord a orașului, pe strada Aurora, construit în jurul unei clădiri istorice complet renovate, ce datează din 1910. Campusul oferă facilități deosebite și continuă să se dezvolte. S-a început construcția unei săli de sport moderne, care are ca termen de finalizare începutul noului an școlar. În paralel se lucrează la planurile legate de realizarea unui nou corp de clădire care va găzdui clasele de liceu.

British International School of Timișoara beneficia de facilități moderne și resurse de calitate, inclusiv tehnologie de ultima generație, săli de clasă moderne cu laboratoare special destinate orelor de informatică, artă, muzică, științe. Școala pune la dispoziția elevilor un spațiu generos pentru educația în aer liber, îmbinând activitățile didactice cu cele de recreere. De asemenea, pe tot parcursul școlarizării, elevii beneficia de consiliere academică cu scopul de a-i ghida înspre un program educațional adecvat și pliat pe pasiunile și abilitățile lor.

Predarea se desfasoara exclusiv în limba engleză, dar limba română este parte din curriculum. Personalul didactic este format dintr-un mix echilibrat de profesori internaționali din Marea Britanie, dar și alte țări, cu experiență de predare în școli similare din întreaga lume alturi de profesori locali la anumite materii. Pentru anul urmator academic școala a inceput procedura de angajare a unor noi profesori internaționali precum și a unui număr de profesori locali.

Related posts

Timișoara: Concurs de soluţii pentru construirea unui pasaj pietonal pe sub Spitalul Militar

Stefana Muresan

Peste 30 de milioane de euro sunt disponibile prin POR pentru dezvoltarea sectorului IMM, în Regiunea Vest

Robert Bloancă

Professor Marilen Pirtea, Rector of The West University of Timisoara: „The WUT is today the most developed higher education institution in the western region of Romania”

Transilvania Business

Cooperativa Timlactagro – primul său magazin din Timişoara cu produse lactate, pita de Pecica, salamul de Salonta și slana bănățeană de ciuperci

Stefana Muresan

Ryanair, angajări la Cluj și Timișoara

Stefana Muresan

Cu Tarom, de la Timișoara spre Chișinău, Paris și Stuttgart

Stefana Muresan

OTP Bank va deschide un centru regional în cartierul ISHO din Timișoara

Papuc Irina

Continental investește în viitorul microcipurilor pentru vehiculele autonome

Nicolae Pop

Timișoara rămâne, deocamdată, cu buzele umflate în proiectul de dotare cu autobuze electrice

Robert Bloancă

Continental România a investit aproximativ 200 de milioane de euro în 2019 în noi clădiri și tehnologii pentru o mobilitate curată

Nicolae Pop

De Ziua Femeii, Mömax deschide la Timişoara. Austriecii au angajat pensionari, bazându-se pe experienţa şi aptitudinile acestora

Stefana Muresan

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA achiziționează Centrele de Radioimagistică dr. Bîrsăşteanu și Telescan din Timiș

redactia

TM | UVT, parte al celui mai mare proiect de colaborare internațională din istoria științei

Banii universităților se vor putea folosi la investiții. La Timișoara se ridică cel mai modern cămin studențesc din România

Robert Bloancă

Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană 2021 caută companii partenere şi semnează cu o societate pentru Fund Raising

Robert Bloancă

Muncipalitatea din Timişoara primeşte 140 de milioane de lei suplimentar prin Programul Operaţional Regional

Robert Bloancă

Azomureș și Herlitz vor susține profesorii fericiți

Nora Dumitrescu

Cea mai mare universitate din țară va face cercetare avansată

Nora Dumitrescu

Programul Național de Dezvoltare Locală, oprit de pandemie. Nu se mai dau bani de la buget pentru proiectele locale

Robert Bloancă

UE alocă 266 milioane de euro pentru sectorul de apă

Stefana Muresan

Openville etapa I, inaugurare în trimestrul patru din 2018

Ionut Oprea

Continental: Conectivitatea, standard în vehicule ca urmare a implementării la nivel european a sistemului eCall

Stefana Muresan

Timișoara va avea 40 de tramvaie noi

Stefana Muresan

Australienii de la ADX Energy au încasat 1,5 milioane dolari de la Reabold Resources pentru proiectul din Parța, județul Timiș

redactia

Leave a Comment