Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Asociația RESPO DEEE gestionează DEEE produse de 200 de parteneri

Asociația RESPO DEEE se implică activ în construirea unui viitor sustenabil în România având în prezent 200 de contracte cu producători și importatori de echipamente electrice și electronice. Prin aceste parteneriate, RESPO preia responsabilitatea legală a acestor producători în gestionarea deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), asociația devenind astfel unul din principalii jucători pe piața de colectare.

Astăzi există 2.578 de producători și importatori activi, cu 150 mai mult ca în 2019, care, conform legislației în vigoare, au obligația de a se înregistra la Agenția Națională pentru Protecția Mediului (ANPM) și să predea responsabilitatea gestionării deșeurilor către o organizație de profil – OTR (Organizație de Transfer de Responsabilitate).

Acești producători au posibilitatea de a obține și licență în nume propriu, însă doar 0,3% dintre ei au făcut acest lucru, conform unui studiu Jaspers.

În momentul de față, există 19 OTR pe piața din România (12 cu licență și 7 în curs de autorizare), față de 9 în 2019. Avem de-a face cu o piață extrem de dinamică și urmează o redistribuire a producătorilor în cadrul acestor OTR. Cei înregistrați au obligația să declare lunar la Administrația Fondului de Mediu, conform OUG 196/2005, care sunt cantitățile de EEE introduse pe piața din România. În cazul în care nu declară sau declară greșit, se percepe o contribuție de 4 lei/kg pentru EEE nedeclarate sau pentru cele care nu s-a realizat transferul de responsabilitate privind gestionarea DEEE către un OTR”, declară Cristian Pocol, Președintele Asociației RESPO DEEE.

În mai puțin de doi ani de la înființare, Asociația RESPO a semnat parteneriate cu 200 de astfel producători și importatori de echipamente electrice și electronice în România.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Aeroportul Oradea se modernizează cu fonduri UE pentru Boeing 737 și Airbus A320

Articolul următor

Cristian Cismaru, Asociația My Transylvania: „În turismul românesc se va întâmpla o substituire de clienți: localnicii îi vor înlocui pe turiștii străini”

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Distribuție Energie Electrică Romania (DEER), lider național în distribuția de energie electrică, a pus în funcțiune asistentul virtual ChatVolt. 
Citeste mai mult

DEER a lansat asistentul virtual ChatVolt

Chatbot-ul activat de societatea clujeană va oferi informații rapide și actualizate privind întreruperile în alimentarea cu energie electrică.…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share