Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

TeraPlast se raliază inițiativei UN Global Compact

Grupul industrial controlat de omul de afaceri clujean Dorel Goia a devenit parte a celei mai importante inițiative în domeniul guvernanței corporative responsabile din lume.

Procesatorul de polimeri și-a luat angajamentul să promoveze cele 10 principii ale UNGC din domeniile drepturilor omului, standardelor muncii, mediului, anticorupției și să contribuie la atingerea celor 17 obiective de dezvoltare durabilă incluse de către Organizația Națiunilor Unite (ONU) în Agenda Dezvoltării Sustenabile.

Una dintre prioritățile acestui an este dublarea capacității de reciclare a TeraPlast Recycling, la 31.000 tone, ceea ce va duce la o reducere a emisiilor de CO2 de până la 62.000 tone/an prin activitatea de reciclare. Dezvoltarea sustenabilă a grupului se concretizează și în construirea noii fabrici de folii biodegradabile.

Proiectul are o valoare de 12 milioane de euro, este în curs de implementare, producția urmând să înceapă în trimestrul III al anului. TeraPlast va extinde proiectul de panouri fotovoltaice pe toate halele din parcul industrial din Sărățel. Compania are 7.000 de panouri care însumează 12.000 mp. În acest fel, compania reduce emisiile de CO2 cu 660 de tone pe an.

Alte inițiative de dezvoltare responsabilă a companiei includ digitalizarea proceselor, implementarea bunelor practici de guvernanță corporativă, sistemul de management integrat, gestionarea responsabilă a deșeurilor, măsuri de sănătate și securitate în muncă, implicarea în comunitate. Grupul este compus din companiile TeraPlast, TeraGlass, TeraPlast Recycling, TeraPlast Folii Biodegradabile și Somplast.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Banca Transilvania a dat credite de aproape 10 miliarde de euro

Articolul următor

Fundația Comunitară Oradea a deschis în 1 mai Centrul Europe Direct Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share