Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Administrația Bazinală de Apă Banat primește cinci milioane de lei de la buget pentru reamenajarea unei insule pe Bega

Insula apărută pe Bega, în județul Timiș, odată cu realizarea nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român, la câțiva kilometri de Timișoara, va primi 5,25 milioane de lei, pentru reamenajare și realizarea iluminatului. Din această sumă urmează să fie reabilitate și cantoanele de exploatare existente aici. Banii vin de la bugetul de stat, în completarea sumelor alocate deja prin proiectul european de reamenajare a canalului navigabil care traversează și granița cu Serbia și permite navigația spre vestul Europei.

Lucrările vor viza consolidările malurilor, amenajarea spațiului verde de pe insulă, dar și realizarea iluminatului public. Banii vor proveni de la bugetul de stat. De asemenea, vor fi reparate și cantoanele administrative de la nodul hidrotehnic de pe Bega

„Proiectul prin care ABA Banat reabilitează barajul stăvilar și ecluza de la Sânmihaiu Român (județ Timiș), mai are nevoie de bani pentru a finaliza amenajarea insulei și reabilitarea cantoanelor de exploatare care au destinație administrativă. În acest sens, în 2021, pentru finalizarea proiectului a fost alocată suma de 5, 25 milioane de lei de la bugetul de stat. În cadrul lucrărilor de amenajare a insulei vor intra atât lucrările de consolidări de mal din pereu zidit din piatră, cât și lucrările de amenajare a spațiului verde și de iluminat a insulei. Lucrările de reabilitare vor fi terminate până în luna decembrie a acestui an, când este termenul final al proiectului transfrontalier româno-sârb”, am aflat de la Administrația Bazinală de Apă Banat.

O altă noutate legată de proiectul de repornire a navigației pe Bega se referă la data de finalizare a lucrărilor de reabilitare a canalului. Aceasta a fost prelungită cu patru luni, la cererea partenerului sârb.

„Din cauza solicitării în mod special a partenerilor sârbi, cât și a situației generate de pandemia de Covid-19 care a determinat întârzieri în derularea lucrărilor cuprinse în proiectul transfrontalier „Repararea infrastructurii de navigație pe canalul Bega”, Autoritatea de Management a aprobat, prin Adiționalul nr. 3, prelungirea cu 4 luni a perioadei de implementare a proiectului desfășurat de Apele Române Banat la nodul hidrotehnic Sânmihaiu Român. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost prelungit până în 02 decembrie 2021”, ma spun cei de la ABA Banat.

Punerea în siguranță a nodului hidrotehnic de la Sânmihaiu Român se realizează în cadrul unui proiect transfrontalier cu finanțare IPA România – Serbia. Proiectul are o valoare de 13,8 milioane de euro, din care 11,7 milioane de euro reprezintă finanțarea europeană. Lucrările presupun reabilitarea barajului stăvilar și a ecluzei.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Economia din Timiș are din nou nevoie de angajați, rata șomajului a scăzut

Articolul următor

Main topic - new business models at Transport Logistic online

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
În februarie 2024, sosirile înregistrate în structurile de primire turistică (SPT) au însumat 41.450, potrivit Direcției Județene de Statistică.
Citeste mai mult

Turismul face pași înapoi la Cluj

Sosirile turiștilor în județ, în luna februarie, s-au diminuat față de aceeași perioadă a anului trecut. În februarie…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share