Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

ARL și CAA, blocate la lucrările de la podul de peste Arieș

Societatea Antrepriza de Reparații și Lucrări (ARL) Cluj și Compania de Apă Arieș (CAA) întâmpină dificultăți de execuție la podul din municipiul Turda.

“Am primit sesizări de la cetățeni că lucrările la pod au fost întrerupte. În urma ședinței la care am participat, confirm că lucrările de reconstrucție sunt întârziate cu mai bine de două săptămâni, în ciuda eforturilor mele de a acelera procesul. Din cauza birocrației, proiectele de infrastructură înaintează cu frâna de mână trasă.

Asta mă motivează și mai mult să mă implic în găsirea soluțiilor de depășire a blocajelor birocratică. Dacă toate etapele se desfășoară conform promisiunilor, după 12 mai, am încredere că nu vor mai fi blocaje birocratice sau de alt fel și că lucrările se vor desfășura fără sincope. Avem toate șansele ca termenul de finalizare – 22 decembrie 2021 – să fie respectat”, a relatat deputatul Viorel Băltărețu.

În 28 aprilie s-a emis avizul de mediu. Ca atare Regia Pădurilor a promis că, în perioada 5-6 mai va elibera avizul pentru scoaterea din fondul forestier a zonei adiacente podului, necesare organizării de șantier.  Intervenția CAA la demontarea conductelor, programată pentru 5 mai este însă incertă, aceasta pretextând că nu i s-a permis accesul cu utilaje grele în zonă.

ARL Cluj promite să execute manopera de demontare-îndepărtare a conductelor cel târziu în 10 mai, odată cu demontarea traverselor la tronsoanele 1-6 ale podului. După emiterea avizului de către Romsilva, ocolul silvic se angajează să taie cei câțiva arbori din zona podului și cel târziu în 12 mai să predea către ARL porțiunea de teren defrișată pentru ca aceasta să instaleze macaraua pentru demontare.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Main topic - new business models at Transport Logistic online

Articolul următor

Peste 100 de mașini de epocă la Retro Parada Primăverii 2021 de la Oradea

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share