Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Diferit și Dacia Asphalt / Faber au finalizat Drumul Bistriței

Societățile de construcții Diferit și Dacia Faber, ambele din Cluj-Napoca, respectiv Dacia Asphalt Bistrița, au reabilitat cu câteva luni înainte de termen, pe fonduri europene, loturile 1 și 2 ale Drumului Județean 109 Răscruci – Borșa – Vultureni – Așchileu – limită Sălaj (32 km).

„Doresc să le mulțumesc primarilor din cele patru comune pentru faptul că s-au implicat și ne-au dat tot sprijinul. Totodată, cu sprijinul constructorilor, acest proiect a putut fi finalizat”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Cluj, Marius Mînzat.

Proiectul a fost finanțat în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 prin Fondul European de Dezvoltare Regională. Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea gradului de accesibilitate a unei zone rurale deosebite a județului Cluj.

Valoarea proiectului este de 75,7 milioane de lei, din care 64,2 milioane finanțare nerambursabilă din FEDR (85%), 9,8 milioane finanțare nerambursabilă din bugetul național (13%), 1,5 milioane cofinanțare de la CJ Cluj (2%).

Rezultatele proiectului sunt 32 km de drum județean modernizat la standarde europene, două poduri înlocuite cu unele noi, trei poduri reabilitate sau modernizate, 25 de stații de transport public (5 modernizate și 20 noi), 18 parcări.

„Contractul de finanțare nerambursabilă a fost semnat în decembrie 2017, iar contractele de lucrări, în decembrie 2018. Proiectul de documentație a început în 15 decembrie și data de finalizare era în 31 iulie 2021. Felicitări tuturor pentru că am reușit să devansăm acest termen de finalizare!

Scopul este de a facilita accesul în regiune în condiții normale de confort și securitate, de a asigura desfășurarea în condiții normale a activităților socio-economice din zonă, de a îmbunătăți condițiile de trafic și de a crește siguranța rutieră”, a afirmat managerul proiectului, Rodica Gogonea.

Grupul țintă este format din populația celor patru comune și din persoanele care tranzitează zilnic DJ 109. Impactul proiectului la nivelul Regiunii Nord-Vest este realizat prin facilitarea mobilității populației, a bunurilor și serviciilor, proiectul reprezentând o componentă a traseului regional al Drumul Bistriței.

Pentru lotul 1: DJ 109 Răscruci – Borșa – Vultureni – km 0+000 – km 20+786 –  contractul a fost atribuit societății Diferit, iar pentru lotul 2: DJ 109 – Așchileu – limită județ Sălaj – km 20+786 – km 31+976 asocierii Dacia Ashpalt – Dacia Faber. Termenul de garanție este de 60 de luni.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Universitățile din Sibiu, Brașov, Târgu Mureș și Galați, parteneri într-un proiect de 28 de milioane de euro al Ministerului Educației

Articolul următor

Spumantul de Carastelec, selectat de un restaurant Michelin

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share