Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Nouă candidați pentru 9 km de autostradă

La depunerea de oferte pentru proiectarea și execuția de lucrări la obiectivul major de investiții Autostrada Lugoj – Deva (A1) s-au prezentat nouă companii sau asocieri.

Este vorba despre lotul 2: km 27+620 – km 56+220 – secțiunea E și finalizarea secțiunii D, în total 9,13 km, unde a avut loc depunerea candidaturilor pentru procedura de atribuire a contractului. Până la termenul limită de depunere au depus candidaturi nouă ofertanți.

Aceștia provin din Turcia (5), Grecia (2), Italia (2), Austria (1), România (1), printre companii numărându-se Strabag, Pizzarotti, Aktor sau FCC Construction.  Comisia de evaluare va analiza candidaturile în conformitate cu prevederile documentației de atribuire și cu legislația în domeniul achizițiilor publice.

Prezenta procedură este de tipul licitație restrânsă, iar din cei nouă candidați autoritatea contractantă va selecta un număr de maximum șase candidați care vor depune oferte tehnice și financiare în etapa a II-a a procedurii de achiziție publică.

Valoarea estimată a contractului este de 1,3 miliarde de lei, fără taxa pe valoarea adăugată. Traseul are o lungime de 9,1 km, din care 2,1 km de tunel forat. Sursa de finanțare o reprezintă fondurile europene nerambursabile. Termenul de finalizare prevăzut este 10 luni proiectara și 28 de luni execuția.

Conform condițiilor din acordului de mediu a fost prevăzută realizarea a două tuneluri în cadrul secțiunii E2, în contexul evitării problemelor de stabilitate și a impactului negativ cu implicații majore asupra mediului. Lungimea celor două tuneluri va fi de 2,13 km. Ele vor fi formate din două galerii unidirecționale prevăzute pe fiecare cale de circulație cu platforma de 11 m.

Total
1
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

CJ Sibiu vrea să modernizeze un traseu de 150 de km de drum județean care leagă Munții Cindrel de râul Olt

Articolul următor

Campanie de imunizare la cea mai mare fabrică de ciorapi din Europa

Citește și:
Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania IT Cluj (TITC) și singurul din acest domeniu care a intrat în comunitate.
Citeste mai mult

Bolt intră în Transilvania IT Cluster

Aplicația europeană de ride-hailing devine partener de mobilitate al organizației clujene. Bolt este noul membru al Clusterului Transilvania…
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
1
Share