Abonează-te
Abonează-te

Primesti pe mail cele mai noi articole publicate

Spectacol-pilot la Opera Națională din București: primul eveniment cu public în sală de la începutul pandemiei

Opera Națională din București anunță organizarea unui spectacol-pilot, cu sala plină, fiind primul eveniment de masă organizat în interior de la începutul pandemiei. În această etapă accesul în sală îl vor avea doar persoanele vaccinate cu două doze.

„Acest eveniment cultural se înscrie în cadrul unui program pilot privind reluarea spectacolelor în săli în condiții cât mai relaxate. În această etapă a programului vor avea acces doar persoanele vaccinate împotriva COVID-19, urmând ca pe viitor, în funcție de evoluția epidemiologică, să se extindă către toți iubitorii de artă.

Participarea la acest spectacol pilot se face doar pentru persoanele vaccinate cu ambele doze (ciclu complet de imunizare cu unul din vaccinurile autorizate și la 10 zile de la rapel). Verificarea se va face la intrare de către angajații instituției de spectacol, pe baza cărții de identitate”, au anunțat administratorii instituției. De asemenea, vizitatorii admiși nu vor fi obligați să poarte masca de protecție.

Evenimentul va fi organizat pe 14 mai și se numește Gala Extraordinară „Libera Musica”. La pupitrul dirijoral se va afla maestrul Tiberiu Soare, maestru de cor Daniel Jinga, iar amfitrionul evenimentului va fi actorul Mircea Rusu, Director Artistic al Teatrului Național „I.L. Caragiale” din București. Cu participarea Corului și Orchestrei Operei Naționale București.

Din programul serii fac parte: cavatina Largo al factotum din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea lui Iordache Basalic; cavatina Una voce poco fa din opera „Bărbierul din Sevilla” de Rossini, în interpretarea Mihaelei Ișpan; aria O Carlo, ascolta din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea lui Adrian Mărcan; corul Veddi le fosche notturne spoglie din opera „Trubadurul” de Verdi; aria Io son l’umile ancella opera „Adriana Lecouvreur” de Cilèa, în interpretarea Crinei Zancu; aria E lucevan le stelle din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Alin Stoica; Dansul cavalerilor din baletul „Romeo și Julieta” de Prokofiev; Te Deum din opera „Tosca” de Puccini, în interpretarea lui Lucian Petrean; rondo-ul Le veau d’or din opera Faust” de Gounod, în interpretarea lui Marius Boloș; corul Va pensiero din opera „Nabucco” de Verdi; aria Tu, che le vanità din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Madeleinei Pascu; Intermezzo din opera „Cavalleria Rusticana” de Mascagni; aria O don fatale din opera „Don Carlo” de Verdi, în interpretarea Oanei Andra; Puccini, aria Nessun dorma din opera „Turandot” de Puccini, în interpretarea lui Daniel Magdal; O fortuna din cantata profană „Carmina Burana” de Orff.

L-am întrebat pe Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu și al Alianței pentru Turism dacă strategiile de organizare a evenimentelor mari, de masă vor trebui sau nu revizuite pe viitor:

În momentul în care pandemia va fi pusă sub control eu cred că ele vor reveni la forma de dinainte. Avem exemplul celor de la Madrid care au organizat un concert cu 5.000 de persoane și în urma căruia s-a constatat că nu au existat infecții din cauza concertului propriu-zis. Atâta timp cât sunt respectate normele în ceea ce privește vaccinarea sau testarea, până se ajunge la o imunitate globală a populației cred că inclusiv în momentul de față va începe organizarea unor evenimente mari. Spre exemplu, se dorește organizarea unui eveniment pilot la Opera Română în luna mai la care să participe în jur de 1.000 de persoane. Și care vor fi urmărite epidemiologic din câte am înțeles de Direcția de Sănătate Publică de acolo, pentru a vedea care sunt urmările, dacă există riscuri”.

Total
0
Shares
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articolul anterior

Globalworth își extinde activitatea industrială în Arad și Oradea

Articolul următor

Americanii de la 3Pillar vor angaja 100 de IT-ști români

Citește și despre galele The Voices of Business Awards:
The Voices of Business Awards Cluj 2023
The Voices of Business Awards Alba 2023
The Voices of Business Awards Sibiu 2023
The Voices of Business Awards Brașov 2023
Citește și:
Zi de Zi știri economice:
Loading RSS Feed
Total
0
Share